Καρότα πουρέ


Καρότα πουρέ
Πρωτότυπο συνοδευτικό για ψητά κρέατα, πουλερικά και ψάρια. Ιδανικό για γιορτινό τραπέζι, θα εντυπωσιάσει με το ωραίο χρώμα του.

Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:25 λεπτά

Υλικά (για 4-6 άτομα):

1 κιλό καρότα
1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
200 ml γάλα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι (στραγγιστό)
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

  • Καθαρίζετε τα καρότα, τα πλένετε και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Τα βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Καθαρίζετε το πράσο και το κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το πράσο για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Στραγγίζετε τα καρότα και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα πράσα. Προσθέτετε το γάλα και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
  • Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μίγμα στο μπλέντερ και το χτυπάτε για λίγο να πολτοποιηθεί. Μεταφέρετε ξανά το πολτοποιημένο μίγμα στην κατσαρόλα και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
  • Αποσύρετε τον πουρέ από τη φωτιά, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...