Οι καλύτερες τροφές για τον εγκέφαλο!

trofes-gia-ton-egkefalo
Οι καλύτερες τροφές για τον εγκέφαλο είναι αυτές που τον προστατεύουν από τη φθορά του χρόνου και τον βοηθούν να θυμάται, να σκέφτεται, να δημιουργεί, να λειτουργεί! Ο Jo Lewin, διατροφικός θεραπευτής, σε συμβουλεύει πως θα διατηρείς τη μνήμη και τις υπόλοιπες εγκεφαλικές λειτουργίες σε άψογη φόρμα.

Οι τροφές για τον εγκέφαλο που μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης άνοιας 

  • Ω3 λιπαρά: Είναι πολλά τα στοιχεία που υποδεικνύουν πως τα ω3 λιπαρά οξέα είναι μάλλον η πιο σούπερ από τις τροφές για τον εγκέφαλο. Απόδειξη το ότι σε πολλές έρευνες έχει βρεθεί πως μια διατροφή πλούσια σε ψάρι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ. Πλούσιες τροφές σε ω3 είναι τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλες, η πέστροφα και το σκουμπρί. Άλλες τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά οξέα είναι οι ξηροί καρποί, τα όσπρια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
  • Φρούτα και λαχανικά: Είναι εξαιρετικά για την υγεία σου και πολύ καλή τροφή για τον εγκέφαλό σου ειδικότερα! Περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία, ουσίες που προστατεύουν τον εγκέφαλό σου από τη φυσική φθορά. Το μυστικό είναι να προτιμάς πολύχρωμα (αφού κάθε χρώμα προσδίδει άλλες βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες στα φυτά!) φρούτα και λαχανικά εποχής.
  • Προϊόντα ολικής άλεσης: Αποτελούν ιδανικές τροφές για τον εγκέφαλο, αλλά και γενικότερα για τον οργανισμό σου. Τα προϊόντα ολικής άλεσης προσφέρουν στον εγκέφαλό σου σταθερή ποσότητα ενέργειας με τη μορφή γλυκόζης, διατηρώντας τον σε εγρήγορση. Επιπλέον, τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
  • Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες είναι κι αυτές αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στους ιστούς του σώματός σου – και των εγκεφαλικών σου κυττάρων. Ανάμεσα στα πολλά οφέλη από την κατανάλωση του πράσινου τσαγιού είναι η ενίσχυση της μνήμης, η διανοητική εγρήγορση και η καθυστέρηση της εγκεφαλικής γήρανσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...