Μία σαλάτα με ρεβίθια και κριθαράκι
Σε αυτή τη σαλάτα με ρεβίθια και κριθαράκι τα ντοματάκια προσφέρουν δροσιά και γεύση, ενώ την κάνουν ακόμα πιο λαχταριστή για τα παιδιά.
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 40’ για τα ρεβίθια και 15’ για το κριθαράκι
Υλικά (για 4-6 άτομα)
- 4 φλιτζάνια ζωμός κότας ή λαχανικών
- 1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι ψιλό
- 1 ½ φλιτζάνι ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
- 2 φλιτζάνια ντοματάκια κόκκινα και κίτρινα, κομμένα στη μέση
Για το ντρέσινγκ
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιζανιού φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Βράσε το κριθαράκι στο ζωμό. Μην το αφήσεις να «μαλακώσει» πολύ (7-8 λεπτά είναι αρκετά).
- Στράγγισε το κριθαράκι, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει, ανακάτεψε καλά και άφησέ το να κρυώσει.
- Βράσε τα ρεβίθια σε αλατόνερο και στράγγισέ τα.
- Ρίξε σε μία μεγάλη σαλατιέρα τα ρεβίθια, το κριθαράκι και πρόσθεσε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση.
- Ανακάτεψε καλά.
- Ετοίμασε το ντρέσινγκ ρίχνοντας όλα τα υλικά στο μούλτι και ανακατεύοντας καλά.
- Περίχυσε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακάτεψε καλά.
tip
Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις στη σαλάτα σου τριμμένη φέτα. Ο Γιάννης Λουκάκος παντρεύει τα ρεβίθια με το κολοκύθι και τη ντομάτα σε μία διαφορετική ρεβιθάδα. Δες τη συνταγή εδώ..
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.