Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 40’ για να βράσεις τα μαυρομάτικα
Υλικά (για 6 άτομα)
- ½ κιλό βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια σε αλατισμένο νερό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι
Οδηγίες
- Βράσε τα μαυρομάτικα φασόλια, στράγγισέ τα και βαλ’ τα σε ένα βαθύ μπολ.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρισε όλα τα κρεμμύδια, τον άνηθο και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
- Ρίξε το περιεχόμενο του τηγανιού στα μαυρομάτικα φασόλια, πρόσθεσε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε.
Άλλες ιδέες
- Στα μαυρομάτικα ταιριάζει επίσης το ξύδι και ιδιαίτερα το μπαλσάμικο.
- Επίσης, μπορείς να σοτάρεις και να προσθέσεις πολύχρωμες πιπεριές, αλλά και φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια.
Δες εδώ πως να συνδυάσεις τα μαυρομάτικα φασόλια με τόνο και ρόκα….