Site icon Loveyou

7 βήματα για να αλλάξεις τη ζωή σου σε 48 ώρες!

na-allakseis-ti-zoi-sou
Μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου σε ένα σαββατοκύριακο! Χρησιμοποίησε αυτό τον οδηγό για να βάλεις τάξη, να μειώσεις το στρες και να νιώσεις ευτυχισμένη σε δύο μόλις μέρες! Δοκίμασε τα μυστικά και τις συμβουλές των Jill Martin και Dana Ravich, συγγραφέων του μπεστ σέλλερ The Weekend Makeover, οι οποίοι εγγυώνται λιγότερο χάος και έλεγχο της ζωής μας μέσα σε ένα… 48ωρο.

Βήμα 1ο  
Άλλαξε στάση απέναντι στη γυμναστική

Εκμεταλλεύσου ένα σαββατοκύριακο για να αλλάξεις στάση απέναντι στη σωματική άσκηση και έτσι να αλλάξεις τη ζωή σου. Βασικά, μη σκέφτεσαι καν την λέξη άσκηση. «Η γυμναστική δεν πρέπει να είναι μια υπερπροσπάθεια, γι’ αυτό αντί να τρομοκρατείσαι στη σκέψη της σκέψου τη σαν ένα όμορφο δώρο που κάνεις στον εαυτό σου», λέει η  Martin.

Το επόμενο σαββατοκύριακο, αν μόνο στη σκέψη να τρέχεις στον διάδρομο σε λούζει κρύος ιδρώτας, χρησιμοποίησε ένα ελεύθερο πρωινό για να κάνεις ένα μάθημα γιόγκα ή πιλάτες στη σχολή όπου σκεφτόσουν καιρό να γραφτείς.

Θέλεις να ακούσεις μια ακόμα καλύτερη ιδέα; Δραπέτευσε από το γυμναστήριο και νιώσε τα εκπληκτικά οφέλη που έχει στη διάθεσή σου η γυμναστική σε ανοιχτό χώρο. Έρευνα απέδειξε ότι όταν βρίσκεσαι έξω αισθάνεσαι πιο ζωντανή με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα ενέργειας κι ευεξίας.

«Με λίγα λόγια, αντί να ανησυχείς για τις τελευταίες trendy τάσεις της γυμναστικής, επέστρεψε στα βασικά», λέει η Ravich. «Ανακάλυψε από την αρχή αθλήματα και δραστηριότητες που σου άρεσαν αλλά έχεις να προσεγγίσεις καιρό. Για παράδειγμα, πήγαινε για οδοιπορία, κάνε βόλτα με το ποδήλατο, ή παίξε τένις. Κάνε απλώς αυτό που σε ευχαριστεί περισσότερο και ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σου».

Βήμα 2ο
Κάνε ξεκαθάρισμα στο νεσεσέρ και το μπάνιο σου

Ίσως το να ξεκαθαρίσεις τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για τη φροντίδα της ομορφιάς σου  να μη σου φαίνεται κίνηση που μπορεί να σε βοηθήσει να αλλάξεις τη ζωή σου.Κι όμως, «το καθάρισμα των ντουλαπιών του μπάνιου είναι μία από τις πιο εύκολες και σημαντικές μίνι-αλλαγές που, δυστυχώς, ελάχιστες γυναίκες έχουν τον χρόνο να κάνουν», λέει η Martin. «Το μέικαπ έχει όντως ημερομηνία λήξης, και ειδικά τα υγρά όπως η μάσκαρα και το lip gloss είναι επιρρεπή στην ανάπτυξη βακτηρίων».

Ορίστε μια σύνοψη του χρόνου ζωής των πιο δημοφιλών προϊόντων ομορφιάς:



Βήμα 3ο
Βάλε τάξη στη ντουλάπα σου

Σύμφωνα με μελέτη γνωστής εταιρείας γυναικείων ρούχων, μονάχα το 6% των γυναικών φοράνε συστηματικά όλα τα ρούχα τους. Άρα, αν δεν ανήκεις σε αυτή την προνομιακή μειοψηφία, ήρθε η ώρα να κάνεις καθαριότητα στην υπερχειλισμένη γκαρνταρόμπα σου! Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια σακούλα σκουπιδιών και μια τίμια στάση αντιμετώπισης (προαιρετικά: μια διορατική φίλη).

«Ο κανόνας μας είναι: Αν θες να αλλάξεις τη ζωή σου , τότε πέταξε κάθε ρούχο μέσα στο οποίο δεν αισθάνεσαι υπέροχη», λέει η Ravich. Κράτησε μόνο τα κομμάτια που σε κάνουν να νιώθεις φανταστικά και που είσαι περήφανη να φοράς, ακόμη κι αν πρόκειται για μια φόρμα πέντε ετών. «Το σκεπτικό δεν είναι να πετάξεις κάποια ρούχα μόνο και μόνο επειδή είναι της περσινής σεζόν, αλλά να κρατήσεις αποκλειστικά όσα αγαπάς, χαρίζοντας οτιδήποτε ταιριάζει λιγότερο από τέλεια στο σώμα και το lifestyle σου».

Βήμα 4ο
Άλλαξε τον τρόπο που προσεγγίζεις τα χόμπι

«Όλοι μας τείνουμε να παραμελούμε τα χόμπι και τα πράγματα που μας παθιάζουν στη ζωή», λέει η Ravich. «Βυθιζόμαστε στους ιλιγγιώδεις ρυθμούς της δουλειάς, της καθημερινότητας και της φροντίδας των άλλων σε βαθμό που ξεχνάμε να αφιερώσουμε χρόνο στη δική μας πνευματική ευεξία». Όμως, και το μυαλό έχει ανάγκη από τροφή για να παραμείνει ακμαίο. Σύμφωνα με έρευνα, τα περισσότερα περιστατικά απώλειας μνήμης ή κινητικότητας λόγω ηλικίας οφείλονται στην ανεπαρκή σωματική και πνευματική δραστηριότητα και διέγερση.

Εκμεταλλεύσου το διήμερο για να κάνεις κάτι που κρατάει το μυαλό σου σε εγρήγορση, ή άρχισε να δουλεύεις πάνω σε έναν μακροπρόθεσμο στόχο που απαιτεί πνευματική εργασία. «Ξεκίνα να μαθαίνεις μια ξένη γλώσσα, κράτα ένα ημερολόγιο ή ζωγράφισε. Ό,τι κι αν επιλέξεις, ξεκίνησε μια δραστηριότητα με την οποία θα ανυπομονείς να καταπιάνεσαι κάθε σαββατοκύριακο και βρες χρόνο γι’ αυτή, αφού η πνευματική τροφή είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική άσκηση για να αλλάξεις τη ζωή σου», λέει η Martin.

Θυμήσου ότι ένα νέο χόμπι δε χρειάζεται να είναι πολύπλοκο, ακριβό ή χρονοβόρο. Για παράδειγμα, η Ravich ενδίδει σε δημιουργικές ασχολίες όπως το διάβασμα, η συγγραφή και η δημιουργία μουσικών playlists, ενώ η Martin κανονίζει εβδομαδιαίες συναντήσεις με τη γαλλόφωνη μητέρα της για να μάθει τη γλώσσα.

Βήμα 5ο
Τακτοποίησε το γραφείο σου

Σύμφωνα με την Ένωση Μικρών Επιχειρήσεων, το 80% των αρχειοθετημένων εγγράφων ενός γραφείου δεν ξαναβλέπει το φως της μέρας! Άρα, ένα απόγευμα μέσα στο σαββατοκύριακο είναι η ιδανική στιγμή για να καθαρίσεις την ακαταστασία που έχει συσσωρευτεί στο γραφείο σου.

«Πάρε την απόφαση να ξεκινήσεις από το μηδέν και να πετάξεις όλα εκείνα τα στοιβαγμένα χαρτιά, τους ανέγγιχτους καταλόγους και τα παλιά περιοδικά», συμβουλεύει η Ravich. «Θύμισε στον εαυτό σου ότι κάνοντας καθαριότητα δεν θα χάσεις τίποτα, αντίθετα θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τη ζωή σου».

Πώς ξέρεις, ωστόσο, τί πρέπει να κρατήσεις; Ορίστε μια σύντομη λίστα:

Τί μπορείς να πετάξεις:

Καθώς περνάει ο καιρός, βρες χρόνο μια φορά τον μήνα για να τακτοποιήσεις τα χαρτιά σου και θα δεις ότι το συγύρισμα του γραφείου θα είναι πλέον παιχνιδάκι.



Βήμα 6ο
Δώσε νέα πνοή στις φιλίες σου

Η πραγματική φιλία μπορεί να σε βοηθήσει να αλλάξεις τη ζωή σου και το σαββατοκύριακο αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να κάνεις μια προσπάθεια επανασύνδεσης με κάποια φίλη που έχεις να δεις καιρό. «Οι περισσότερες από εμάς έχουμε μια φίλη με την οποία χάσαμε επαφές είτε λόγω παρεξήγησης είτε λόγω συγκυριών ζωής», λέει η Martin. «Και μπορεί να είναι πραγματικά γενναίο να είσαι εσύ εκείνη που κάνει το πρώτο βήμα, αλλά να θυμάσαι ότι μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο ή και αμήχανο, άρα επιβράβευσε τον εαυτό σου για την πρωτοβουλία». Βρες χρόνο για να πιείτε έναν καφέ ή ένα ποτό αν βρίσκεται στην περιοχή σου, ή να τα πείτε στο τηλέφωνο σε περίπτωση που μένει μακριά.

«Παρόλα αυτά, αν πρέπει να ζητήσεις συγνώμη για κάτι που έκανες, το email είναι λιγότερο άμεσο και αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να εξηγήσεις τί συνέβη και να ζητήσεις συγνώμη προτού βρεθείτε από κοντά», λέει η Ravich. «Παρόλα αυτά, το τηλέφωνο παραμένει πάντα ο πιο οικείος τρόπος επικοινωνίας σε μια εποχή όπου κυριαρχούν τα SMS, τα email και το Facebook, και δείχνει ότι κάνεις μια πραγματική προσπάθεια επανασύνδεσης.

Βήμα 7ο
Αναθεώρησε τις στιγμές ανάπαυσης

Ύστερα από όλη την εκκαθάριση και την τακτοποίηση που έκανες, αξίζεις να χαλαρώσεις. «Το σαββατοκύριακο ενδείκνυται για χαλάρωση και για να κάνεις ένα διάλλειμα από όλα, ειδικά όταν οι περισσότερες περνάμε τον αρκετό χρόνο κολλημένες στα smartphone και τα εισερχόμενα του email». λέει η Ravich.

Μια πρόσφατη μελέτη βρήκε ότι το 60% των ανθρώπων δεν αφήνουν να περάσει ούτε μία ώρα χωρίς να ελέγξουν το κινητό τους! Παρόλα αυτά, τα οφέλη της χαλάρωσης είναι αξιοσημείωτα και ναι μπορούν να σε βοηθήσουν να αλλάξεις ζωή: σύμφωνα με έρευνα, οι τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα πολλών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής πίεσης, του διαβήτη, της αϋπνίας και του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Ακολούθησε το παράδειγμα της Ravich και πέρασε ένα απόγευμα τυλιγμένη σε μια άνετη ρόμπα, ξεφυλλίζοντας περιοδικά και αργοπίνοντας ένα τσάι, ή κάνε όπως η Martin και σβήσε το κινητό σου για μερικές ώρες μέσα στη μέρα. Κλείσε το κινητό σου, κρύψε την τηλεόραση, απομακρύνσου από τον υπολογιστή και άναψε μερικά κεριά. Επέτρεψε στον εαυτό σου την ελευθερία να χαλαρώσει στον καναπέ, να διαβάσει ένα βιβλίο, να βάλει μια μάσκα προσώπου ή ακόμη και (θαύμα!) να πάρει έναν υπνάκο για μια-δυο ώρες.

 

 

Exit mobile version