Site icon Loveyou

Ξέρεις τι προσπαθεί να σου πει ο σκύλος σου; Κάνε το τεστ

ti-thelei-na-pei-o-skylos
Ο σκύλος σου επικοινωνεί μαζί σου κάθε μέρα. Καταλαβαίνεις όμως αυτό που προσπαθεί να σου πει; Κάνε το παρακάτω τεστ για να μάθεις πόσο καλά «αποκωδικοποιείς» αυτά που σου λέει. 

  • Οι άνθρωποι είναι προγραμματισμένοι να αντιδρούν διαφορετικά στο άγχος και να το αντιμετωπίζουν με διαφορετικούς τρόπους, σύμφωνα με την Μπεθ Χάμιλτον, M.D., και τη Στέφανι ΜακΚλέλαν, M.D., συγγραφείς του So Stressed (Τόσο αγχωμένοι). Αυτό σημαίνει ότι η αγχολυτική μέθοδος που έχει αποτέλεσμα για τη φίλη σου μπορεί να μην κάνει για σένα. Αφού εξέτασαν τις έρευνες, οι γιατροί αυτοί ανακάλυψαν ότι υπάρχουν τέσσερις «προσωπικότητες» του άγχους. Βρες τη δική σου και ίσως μάθεις τα σωστά βήματα για να αποσυμπιεστείς.
  • Τι σου συμβαίνει:  Είσαι σε λειτουργία αποσύνδεσης και τερματισμού. «Το νευρικό σου σύστημα λειτουργεί σε χαμηλό επίπεδο χρονικά», γράφει η Μπεθ Χάμιλτον. «Ως συνέπεια, είσαι συναισθηματικά επίπεδη». Έχεις την τάση να καταφεύγεις στον ύπνο και στο φαγητό. Η θεραπεία σου Κράτα ένα ημερολόγιο με τη διάθεσή σου, σημειώνοντας τακτικά πώς νιώθεις. «Αυτό θα συμβάλλει στο να αναγνωρίζεις πότε συσσωρεύεται η ένταση, ώστε να χαλαρώνεις πριν αρρωστήσεις» σημειώνει η ίδια. Η γιόγκα θα σε βοηθήσει, επίσης, να συντονιστείς με το σώμα σου.
  • Τι σου συμβαίνει:   Είσαι σε υπερκινητικότητα. «Λόγω του υπερδραστήριου συμπαθητικού νευρικού συστήματος (το μέρος που ενεργοποιεί την επείγουσα αντίδραση του εγκεφάλου), το σώμα σου παράγει περισσότερη ορμόνη του στρες κορτιζόλη απ’ όση μπορεί να επεξεργαστεί» τονίζει η Στέφανι ΜακΚλέλαν. Το να είσαι σε διαρκή εγρήγορση σε καθιστά επιρρεπή στην αϋπνία και τα κρυολογήματα. Η θεραπεία σου «Η αεροβική άσκηση, όπως το τρέξιμο ή το κικ μπόξινγκ, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διώξεις την ένταση, επειδή μειώνει στη στιγμή τα επίπεδα κορτιζόλης» επισημαίνει η ίδια. Επίσης, προσπάθησε να λαμβάνεις τουλάχιστον 1.000 mg βιταμίνης C και 10 mg ψευδάργυρο την ημέρα για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου.
  • Τι σου συμβαίνει:   Είσαι προσωπικότητα «έφοδος και κατάρρευση». Η παρασυμπαθητική αντίδραση του οργανισμού σου (το μέρος που καταφεύγει στην αντίδραση «μάχη ή φυγή») οδηγεί σε καταπόνηση, καταστέλλοντας τα χημικά του εγκεφάλου που κρατούν σε εγρήγορση, όπως η επινεφρίνη και η νορεπινεφρίνη. «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση» γράφει η Στέφανι ΜακΚλέλαν. Η θεραπεία σου Φρόντισε κάθε γεύμα να αποτελείται κυρίως από τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως αβγό, ξηροί καρποί και κοτόπουλο. «Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε τυροσίνη, ένα αμινοξύ που χρειάζεται για τη δημιουργία επινεφρίνης και νορεπινεφρίνης» εξηγεί η Μπεθ Χάμιλτον. Για να αποφύγεις την απότομη πτώση ενέργειας, κάνε ένα 20λεπτο διάλειμμα και μασάζ στα πόδια τις πολυάσχολες ημέρες.
  • Τι σου συμβαίνει: Είσαι τύπος που «φρικάρει». Οι ανεπαρκείς ποσότητες κορτιζόλης και η απότομη αύξηση νορεπινεφρίνης σε κάνουν να νιώθεις πνιγμένη και νευρική. «Αυτό προκαλεί επίσης φλεγμονή, που αυξάνει τον κίνδυνο για εξανθήματα και αλλεργίες» τονίζει η Στέφανι ΜακΚλέλαν. Η θεραπεία σου «Για να μειώσεις τη φλεγμονή, τρώγε πολλές τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα Ω-3, όπως τα ψάρια και τα καρύδια» προτείνει η ίδια. Κάνε τουλάχιστον 30 λεπτά ήπιας άσκησης, όπως πιλάτες, τρεις φορές την εβδομάδα για να ενισχύσεις την ενέργειά σου.  

Exit mobile version