Site icon Loveyou

7 λάθη υγείας που δεν ξέρεις πόσο σημαντικά είναι

lathi-ygeias-ypnos
Υπάρχουν κάποια λάθη υγείας που τα κάνεις – ενδεχομένως ακόμα κι ας το γνωρίζεις- γιατί μάλλον δε φαντάζεσαι πόσο σημαντικά είναι. Ας κάνουμε μαζί μία επανεξέταση και ας δούμε πώς μπορείς να τα διορθώσεις!

Δεν κοιμάσαι αρκετά
Μένεις ξύπνια μέχρι αργά και ξυπνάς νωρίς το πρωί… Μπορεί να έχεις συνηθίσει, αλλά το να μην κοιμάσαι αρκετές ώρες είναι ένα από τα πολύ συνηθισμένα λάθη υγείας. “Πρόκειται για μια συνήθεια που τις επιπτώσεις της θα τις βρεις μπροστά σου”, λέει η Jackie Dragone, γυμνάστρια και διευθύντρια του Flex Studios. “Το σώμα σου χρειάζεται ξεκούραση, όχι μόνο για να λειτουργεί σωστά, αλλά και για να διατηρήσει το σωματικό του βάρος”. Τουλάχιστον τα βράδια που ξενυχτάς διασκεδάζοντας, μην το παρακάνεις με το αλκοόλ και πίνε πολύ νερό στη διάρκεια της βραδιάς για να μην αφυδατωθείς.

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Η αφυδάτωση προκαλεί νωθρότητα, πονοκεφάλους, μυικές κράμπες και ναυτία και κυρίως εκνευρισμό. Το ακόμη χειρότερο είναι πως οι περισσότερες από εμάς ξεχνάμε να πιούμε νερό, μέχρι να διψάσουμε. Τότε όμως η αφυδάτωση είναι ήδη γεγονός – για την ακρίβεια, όταν διψάσεις είσαι ήδη κατά 2% αφυδατωμένη. Έχε συνέχεια στην τσάντα σου και δίπλα σου στο γραφείο ένα μπουκαλάκι με νερό για να πίνεις συχνά γουλίτσες.

Τρως junk food
“Όταν είσαι κουρασμένη μετά από μια δύσκολη μέρα, είναι πολύ πιο πιθανό να κάνεις όχι-τόσο-υγιεινές επιλογές και να φας περισσότερο απ’ όσο προγραμμάτιζες”, λέει η Dragone. Αυτό όμως δεν επιβαρύνει μόνο την σιλουέτα σου, αλλά είναι ένα από τα πιο σοβαρά λάθη υγείας! “Θα σου πρότεινα μόλις μπεις στο σπίτι και πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο να πιεις ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Μέχρι να γδυθείς και να πλυθείς το νερό θα σου έχει κόψει την πείνα και θα μπορείς να κάνεις μια πιο υγιεινή επιλογή από το να παραγγείλεις φαγητό απ’ έξω. Μια μακαρονάδα και σκόρδο, ελαιόλαδο και παρμεζάνα ή μια ομελέτα με λαχανικά δεν θα σου πάρουν πάνω από 15′ για να τις ετοιμάσεις και το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί για την καλοσύνη σου!



Δεν τρως πρωινό
Από τα πολύ συχνά λάθη υγείας που κάνουμε εμείς οι γυναίκες είναι πως παραλείπουμε το πρωινό γεύμα γιατί πιστεύουμε ότι θα αυξήσει πολύ τη θερμιδική μας πρόσληψη. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος. Ένα υγιεινό πρωινό βοηθά τον οργανισμό να πάρει μπρος και δίνει ώθηση στο μεταβολισμό σου. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι εντυπωσιακό: ένας φρέσκος χυμός, ένα γιαούρτι με μία κουταλιά μέλι και/ή ξηρούς καρπούς, μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης με γαλοπούλα ή τυρί με λίγα λιπαρά, ένα βραστό αβγό με μια φέτα ψωμί.

Δεν χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα
Το ξέρουμε, μέσα στη μαύρη νύχτα είναι μεγάλη δουλειά ακόμη και να πλύνεις τα δόντια σου! Ωστόσο η χρήση του οδοντικού νήματος θα σου πάρει ελάχιστα λεπτά και είναι αυτό που θα σε γλιτώσει από τερηδόνα, ουλίτιδα και επισκέψεις στον οδοντίατρο. Η ελλιπής φροντίδα των δοντιών σου είναι ένα από τα πιο σημαντικά λάθη για την υγεία σου και ανήκει στην κατηγορία των sos που πρέπει να θυμάσαι!

Χρησιμοποιείς κρέμα ημέρας χωρίς αντηλιακή προστασία
Σε μια χώρα σαν τη δική μας, η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη όλο το χρόνο και μάλιστα όχι μόνο για το πρόσωπο και το λαιμό αλλά και για τα χέρια σου που είναι συνέχεια εκτεθειμένα! Το να ξεχνάς όμως το καλοκαίρι το αντηλιακό σου είναι ένα από τα πιο σοβαρά λάθη για την υγεία σου. Το μελάνωμα είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες (εκτιμάται πως 32.000 γυναίκες βρίσκονται με μελάνωμα κάθε χρόνο).

Μεταφέρεις μια εξαιρετικά βαριά τσάντα
Μια πολύ βαριά τσάντα μπορεί να ευθύνεται για πόνους στην πλάτη, τον αυχένα ή τη μέση σου. Προσπάθησε να μεταφέρεις λιγότερα πράγματα στην καθημερινότητά σου ή να τα μοιράσεις σε δύο μικρότερες τσάντες.
Tip: Αγόρασε μια καινούργια τσάντα σε μικρότερο μέγεθος από αυτό που συνηθίζεις. Θα έχεις ένα πολύ καλό κίνητρο για να παίρνεις λιγότερα πράγματα μαζί σου.

Exit mobile version