Σε αυτή τη σαλάτα με ρεβίθια και κριθαράκι τα ντοματάκια προσφέρουν δροσιά και γεύση, ενώ την κάνουν ακόμα πιο λαχταριστή για τα παιδιά.
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 40’ για τα ρεβίθια και 15’ για το κριθαράκι
Υλικά (για 4-6 άτομα)
- 4 φλιτζάνια ζωμός κότας ή λαχανικών
- 1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι ψιλό
- 1 ½ φλιτζάνι ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
- 2 φλιτζάνια ντοματάκια κόκκινα και κίτρινα, κομμένα στη μέση
Για το ντρέσινγκ
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιζανιού φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Βράσε το κριθαράκι στο ζωμό. Μην το αφήσεις να «μαλακώσει» πολύ (7-8 λεπτά είναι αρκετά).
- Στράγγισε το κριθαράκι, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει, ανακάτεψε καλά και άφησέ το να κρυώσει.
- Βράσε τα ρεβίθια σε αλατόνερο και στράγγισέ τα.
- Ρίξε σε μία μεγάλη σαλατιέρα τα ρεβίθια, το κριθαράκι και πρόσθεσε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση.
- Ανακάτεψε καλά.
- Ετοίμασε το ντρέσινγκ ρίχνοντας όλα τα υλικά στο μούλτι και ανακατεύοντας καλά.
- Περίχυσε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακάτεψε καλά.
tip
Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις στη σαλάτα σου τριμμένη φέτα. Ο Γιάννης Λουκάκος παντρεύει τα ρεβίθια με το κολοκύθι και τη ντομάτα σε μία διαφορετική ρεβιθάδα. Δες τη συνταγή εδώ..