Σαλάτα με ψητά μανιτάρια
Αυτή η πράσινη σαλάτα με τα ψητά μανιτάρια του Βαγγέλη Δρίσκα συνοδεύει άψογα τα ψητά σας, αλλά και πιάτα ζυμαρικών. Είναι απλή, αλλά με απίθανη γεύση και άρωμα!Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:15 λεπτά
Υλικά (για 4 άτομα):
– 500 γραμ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
– 500 γραμ. μανιτάρια πλεβρότους
– 2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
– 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
– χυμό από 2 λεμόνια
– 1 κουτ. του γλυκού εστραγκόν
– 1 κουτ. του γλυκού τριμμένο δεντρολίβανο
– ½ ματσάκι μαϊντανός
– 1 πράσινη σαλάτα
– ελαιόλαδο
– αλάτι
Οδηγίες:
- Καθαρίζετε τα στρογγυλά μανιτάρια με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τα κόβετε σε τέταρτα ενώ τα πλεβρότους σε λωρίδες και τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί.
- Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τον ανακατεύετε με ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το εστραγκόν και το δεντρολίβανο.
Αλατίζετε και περιχύνετε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια. - Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου.
- Κόβετε τη σαλάτα σε μικρότερα κομμάτια, ανακατεύετε με ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 2 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο και λίγο αλάτι.
- Σερβίρετε επάνω στη πράσινη σαλάτα τα ψημένα μανιτάρια και περιχύνετε με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί
Προαιρετικά: Προσθέστε λίγη πικάντικη γεύση με μια κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα!
Δες κι άλλες συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα στο www.driskas.com