Αυτή η σαλάτα με φασόλια μπορεί άνετα και να αποτελέσει κύριο πιάτο. Μπορείς να διατηρείς τα φασόλια βρασμένα στο ψυγείο και να φτιάχνεις τη σαλάτα πολύ γρήγορα.
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: (για τα φασόλια και τα ρεβίθια περίπου 1 ώρα)
Υλικά (για 8 άτομα)
- 2 φλιτζάνια άσπρα φασόλια βρασμένα και στραγγισμένα
- 2 φλιτζάνια φασόλια πίντο βρασμένα και στραγγισμένα
- 2 φλιτζάνια κόκκινα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα
- 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
- 1 μέτρια κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για το ντρέσινγκ
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 5-6 φυλλαράκια φρέσκιας μέντας
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
Οδηγίες
- Βράζεις τα όσπρια σε νερό που έχεις προσθέσει μόνο αλάτι. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζεις.
- Ανακατεύεις όλα τα όσπρια σε μία βαθιά σαλατιέρα.
- Προσθέτεις τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
- Ετοιμάζεις το ντρέσινγκ ρίχνοντας όλα τα υλικά μέσα στο μούλτι και ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Περιχύνεις τα όσπρια με το ντρέσινγκ.
- Πασπαλίζεις τη σαλάτα με φασόλια με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρεις.
Άλλη μία ιδέα
Πρόσθεσε στη σαλάτα ψιλοκομμένο, τηγανητό μπέικον!
Ο Ηλίας Μαμαλάκης προτείνει μία σος με μουστάρδα για να συνοδεύσεις τα σαλάτα με φασόλια. Δες τη συνταγή εδώ…