Αν και ο Βρετανός, ο Τζέιμι Όλιβερ φτιάχνει πένες με λουκάνικα με μία σάλτσα μεσογειακή, που θα σου αρέσει πολύ! Και δεν είναι καθόλου δύσκολη συνταγή.
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’
Υλικά
4 κρεμμυδάκια
1 καρότο
1 κοτσάνι σέλερι
1-2 φρέσκα τσίλι
1 πακέτο λουκάνικα καλής ποιότητας
(6 τεμάχια, περίπου 400 γρ.)
1 γεμάτο κουταλάκι σπόρους μάραθου
1 κουταλάκι ξερή ρίγανη
500 γρ. πένες
4 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές ξίδι βαλσαμικό
1 κονσέρβα 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
Μερικά κοτσάνια βασιλικό
Οδηγίες
Καθάρισε τα κρεμμυδάκια, το καρότο και το σέλερι.
Χοντρόκοψες όλα τα λαχανικά και άλεσε τα στο μίξερ μαζί με τα τσίλι (αφαιρώντας τα κοτσάνια).
Πρόσθεσε τα λουκάνικα, 1 γεμάτο κουταλάκι σπόρους μάραθου και 1 κουταλάκι ρίγανη.
Συνέχισε να τα χτυπάς στο μίξερ, ώσπου να ανακατευτούν καλά.
Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταίνεται στη φωτιά.
Μόλις κάψει, άδειασε το μείγμα στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το να μαγειρευτεί, ελέγχοντας και ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βάλε στη φωτιά μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα με νερό για να βράσεις τις πένες. Βράσ’ τες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Πρόσθεσε στο τηγάνι τις 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, το μπαλσάμικο και τις ντομάτες και ανακάτεψε καλά.
Σούρωσε τις πένες, κρατώντας ένα ποτήρι από το νερό τους.
Άδειασε τις πένες στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακάτεψε απαλά.
Πρόσθεσε όσο χρειάζεται από το νερό τους για να γίνει μείγμα με μεταξένια υφή.
Ελέγξε τη γεύση για να προσθέσεις αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται.
Βάλε το φαγητό σε μια πιατέλα ζυμαρικών και σέρβιρε αμέσως με τριμένη παρμεζάνα και λίγα φύλλα βασιλικού από πάνω.