Μπουρίτο με ζαμπόν, τυρί και τομάτες
Τσελεμεντές
Το μπουρίτο αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα υγιεινό πρωινό με πολλές φυτικές ίνες.
Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:5-7 λεπτά
– 8 αβγά (μόνο τα ασπράδια)
– 2 μεγάλα αβγά
– 2 κουταλιές της σούπας άπαχο γάλα
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
– 1/4 κ.γ. αλάτι
– 1/4 κ.γ. τριμμένο πιπέρι
– ηλιέλαιο (λίγο)
– 115 γραμμ. άπαχο καπνιστό ζαμπόν
– 115 γραμμ. τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
– 1 ώριμη μεγάλη τομάτα, ψιλοκομμένη
– 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής αλέσεως
Πως θα την φτιάξεις
1. Ανακάτεψε τα πρώτα έξι συστατικά. Τοποθέτησέ τα στο πλάι.
2. Χύσε λίγο ηλιέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό σκεύος και βάλε σε μεσαία φωτιά. Πρόσθεσε το μείγμα των αβγών και μαγείρεψε για 3-5 λεπτά, έως ότου τα αβγά να είναι περίπου έτοιμα, ανακατεύοντας συχνά. Πρόσθεσε το ζαμπόν, το τυρί και την τομάτα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το τυρί.
3. Βάλε τις τορτίγιες σε μια επίπεδη επιφάνεια. Άπλωσε το 1/4 από το μείγμα των αυγών στο κέντρο κάθε τορτίγιας. Τύλιξε το μπουρίτο και σέρβιρε αμέσως.