Αυτό το κοκορέτσι στη γάστρα ο Βασίλης Καλίδης το προσφέρει με πουρέ πατάτας και τσουκνίδες, αλλά εσύ μπορείς να περιοριστείς και στον απλό πουρέ.
Χρόνος προετοιμασίας: 5’
Χρόνος ψησίματος: 90’
Χρόνος ετοιμασίας πουρέ: 5’
Υλικά (για 6-8μερίδες)
ένα κοκορέτσι (από το χασάπη) περίπου ενάμιση κιλό
χυμό από 6 ώριμα νεράντζια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ. γ. θρούμπι ξερό
1 κ. σ. μουστάρδα
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι
3 πατάτες βρασμένες
2 ματσάκια τσουκνίδες
2 κ. σ. βούτυρο
1 κούπα ζεστό γάλα
Οδηγίες
Αλατίζεις καλά το κοκορέτσι, το τοποθετείς στη γάστρα μαζί με το χυμό, το κρασί, το σκόρδο, το θρούμπι και τη μουστάρδα.
Ψήνεις με τη γάστρα σκεπασμένη για 1 ώρα και 30΄ στους 200°C.
Αφαιρείς το καπάκι 10΄ πριν το τέλος για να ροδοκοκκινίσει το κοκορέτσι.
Μόλις το βγάλεις από το φούρνο, μάζεψε τους χυμούς από το ψήσιμο και χτύπα τους στο μούλτι για 2-3΄. Κράτα το κοκορέτσι και τη σάλτσα ζεστή, σκεπασμένα με μεμβράνη.
Για τον πουρέ με τσουκνίδες
Λιώσε τις πατάτες με το πιρούνι, πρόσθεσε το βούτυρο, το γάλα, λίγο αλάτι και τις τσουκνίδες τις οποίες έχεις βουτήξει σε καυτό νερό για 4-5΄, και τις έχεις πολτοποιήσει στο μπλέντερ.
Σερβίρεις 3 ροδέλες κοκορέτσι κατ’ άτομο, λίγο πουρέ και τη ζεστή σάλτσα.