Kάστανα γιαχνίΤσελεμεντές
Νόστιμο χειμωνιάτικο φαγάκι. Μπορείτε να το σερβίρετε και σαν συνοδευτικό με χοιρινό, αρνί ή μοσχάρι.
Χρόνος προετοιμασίας:45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:40 λεπτά
Υλικά (για 6 άτομα):
– 1/2 κιλό κάστανα (ξεφλουδισμένα και βρασμένα)
– 1 κιλό πατάτες
– 1 φλιτζ. τσαγιού πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
– 1-2 κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
– 3-4 ντομάτες (ψιλοκομμένες) ή 1 κουτί ντοματάκια (κονκασέ)
– 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
– 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
– 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
– αλάτι
– φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
- Πλένετε, καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις πατάτες. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κάστανα και τις ελιές, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά ακόμη.
- Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει για λίγο. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα κι αν θέλετε πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.