Φρουτάλια με πατάτεςΤσελεμεντές
Ωραίο πιάτο με αέρα …θαλασσινό μιας και είναι το αγαπημένο πολλών νησιωτών μας.
Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:12-15 λεπτά
Υλικά (για 4 άτομα):
– 2 πατάτες
– 1 λουκάνικο χωριάτικο (σε ροδέλες)
– 4 αβγά
– λίγη φέτα (χοντροτριμμένη)
– 1/2 φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι ή γραβιέρα (τριμμένο)
– αλάτι, πιπέρι
– μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
– 1/2 πιπεριά
– ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Οδηγίες:
- Καθαρίζετε την πιπεριά και την κόβετε σε κύβους. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τις πατάτες μέχρι να χρυσίσουν.
- Στο μεταξύ, χτυπάτε τα αβγά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά.
- Όταν τηγανιστούν οι πατάτες, τις βγάζετε σε πιατέλα και βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτετε λάδι, τόσο ώστε να σκεπαστεί ο πάτος του.
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνετε τα λουκάνικα και την πιπεριά και τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε τις τηγανισμένες πατάτες, το μίγμα των αβγών και τη φέτα.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά, ψήνετε την ομελέτα μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, γυρίζετε την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Βγάζετε την ομελέτα σε μεγάλο πιάτο, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και, εάν θέλετε, με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.