Φρέσκα φασολάκια με κρεμμύδιΤσελεμεντές
Ελαφρύ και αρωματικό πιάτο, θα το απολαύσετε όταν είναι στην εποχή τους τα φασολάκια σαν κύριο, σαν σαλάτα ή σαν γαρνιτούρα.
Χρόνος προετοιμασίας:45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:40-45 λεπτά
Υλικά (για 4-6 άτομα):
– 1.000-1.250 γραμ. φασολάκια φρέσκα
– 2-3 κρεμμύδια
– 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
– ελαιόλαδο
– αλάτι, πιπέρι
– 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι (ψιλοκομμένη)
– ξύσμα 1 λεμονιού
Οδηγίες:
- Πλένετε τα φασολάκια, τα καθαρίζετε και, εάν είναι μεγάλα, τα κόβετε στη μέση. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες.
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και τα φασολάκια και ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την ψιλοκομμένη πιπερίτσα και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε τα φασολάκια να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ακόμη.
- Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.