Φακές στο τηγάνι με φρέσκο κρεμμυδάκιΤσελεμεντές
Σερβίρονται σαν ζεστή σαλάτα αλλά μπορείτε να τις απολαύσετε και σαν κύριο πιάτο με το αγαπημένο σας λευκό τυρί και σαλάτα εποχής.
Χρόνος προετοιμασίας:30-35 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:40 λεπτά
Υλικά (για 4 άτομα):
– 500 γραμ. φακές (χοντρές)
– 1 κρεμμύδι
– 1 φύλλο δάφνης
– 1-2 σκελίδες σκόρδο
– 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 1 καρότο
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
– 100 γραμ. μπέικον (ψιλοκομμένο)
– ελαιόλαδο
– αλάτι, λευκό πιπέρι
Οδηγίες:
- Σερβίρονται σαν ζεστή σαλάτα αλλά μπορείτε να τις απολαύσετε και σαν κύριο πιάτο με το αγαπημένο σας λευκό τυρί και σαλάτα εποχής.
- Καθαρίζετε τις φακές και τις βάζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Προσθέτετε τη δάφνη, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και τις αφήνετε σε μέτρια φωτιά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για 30 λεπτά περίπου.
- Καθαρίζετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το καρότο και τα κόβετε: το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες μαζί με τα πράσινα φυλλαράκια τους και το καρότο το τρίβετε στον τρίφτη.
- Στραγγίζετε τις φακές και ρίχνετε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το μπέικον. Προσθέτετε το τριμμένο καρότο, τις φακές, το μαϊντανό και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
- Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστό.