Το αρνάκι στη λαδόκολλα είναι από τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές και η καλύτερη επιλογή, αν δεν μπορείς να σουβλίσεις!
Χρόνος Προετοιμασίας: 60’
Χρόνος Ψησίματος: 90’
Υλικά (για 6 μερίδες)
αρνίσιο ψαχνό (μπούτι ή φιλέτο) 1.800 γρ., κομμένο σε 6 μενταγιόν
ξερά κρεμμύδια 6 μικρά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
φρέσκα κρεμμυδάκια 3 κομμένα σε ροδέλες
καρότα 2-3 καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
πατάτες 3 καθαρισμένες και κομμένες σε μεσαία κομμάτια
ντοματίνια 6 κομμένα στη μέση
τυρί φέτα 300 γρ., κομμένη σε κύβους
λεμόνι 1, ο χυμός
ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι
ξερά μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη) 2 κουταλάκια του γλυκού
αλάτι όσο θες
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Σε βαθύ σκεύος βάζεις όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνεις σκεπασμένα στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μοιράζεις τα 6 μενταγιόν με το μείγμα σε 6 κομμάτια λαδόκολλας, φροντίζοντας να βάλεις από όλα τα υλικά σε κάθε μερίδα.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180-200 °C.
Τυλίγεις τις λαδόκολλες σε πακετάκια και τα δένεις σφιχτά με σπάγκο.
Τα βάζεις σε ταψί και τα ψήνεις για 1 ώρα και 30’.
Ανοίγεις τα δεματάκια και σερβίρεις αμέσως.