Αμπελοφάσουλα γιαχνίΤσελεμεντές
Χρόνος προετοιμασίας:45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:40 λεπτά
Υλικά (για 4 άτομα):
– 1 κιλό αμπελοφάσουλα
– 3 μέτρια κολοκυθάκια
– 3 μέτριες πατάτες
– 2 μέτρια καρότα
– 2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
– 1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
– 3-4 φρέσκιες ντομάτες (ψιλοκομμένες ή τριμμένες)
– 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
– 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
– αλάτι, πιπέρι
– λίγη ζάχαρη
Οδηγίες:
- Καθαρίζετε τα αμπελοφάσουλα, τα πλένετε και, εάν είναι μεγάλα, τα κόβετε στη μέση. Καθαρίζετε τα υπόλοιπα λαχανικά, τα πλένετε και κόβετε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα καρότα σε ροδέλες. Τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για μερικά λεπτά. Ρίχνετε και τα φασολάκια και τα αχνίζετε για λίγο. Προσθέτετε τα καρότα και τα κολοκύθια και ανακατεύετε. Προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 1/2 ώρα περίπου. Σε αυτό το διάστημα, κουνάτε πού και πού την κατσαρόλα για να ανακατευτεί το φαγητό, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κουτάλα. (Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε και λίγο νερό).
- Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή κρύο, πασπαλίζοντας εάν θέλετε, με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.