Site icon Loveyou

Θες τέλειο δέρμα παντού; Φρόντισε κάθε σημείο του!

teleio-derma-pantou
Αυτός ο οδηγός είναι γεμάτος συμβουλές και τρικ για να περιποιηθείς το σώμα σου και στα πιο παραμελημένα σημεία του και να αποκτήσεις τέλειο δέρμα παντού: από το ντεκολτέ και τους αγκώνες μέχρι τα ξηρά γόνατα και τις σκασμένες φτέρνες.

Λαιμός και ντεκολτέ

Αν θες τέλειο δέρμα στο λαιμό, οι θεραπείες αντιγήρανσης δεν θα πρέπει να σταματούν στη γραμμή του πηγουνιού. «Νομίζω ότι οι περισσότεροι περιποιούνται αρκετά το πρόσωπο, αλλά ξεχνούν όλο το υπόλοιπο σώμα», λέει  η δερματολόγος Λέσλι Μπώμαν, MD. Συμβουλεύει να χρησιμοποιείς τα προϊόντα προσώπου και στο λαιμό και το ντεκολτέ, αποκτώντας τη συνήθεια καθαρισμού κι ενυδάτωσης αυτών των περιοχών ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Το δέρμα στην περιοχή του λαιμού είναι λεπτότερο με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπές στην απώλεια όγκου και τη χαλάρωση. Αν θες να πας ένα βήμα παραπέρα, διάλεξε μια κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για το λαιμό που να περιέχει συστατικά που διορθώνουν το πρόβλημα, όπως τα πεπτίδια.

Χέρια

Αν έχεις καφέ κηλίδες, τότε τα χέρια σου μάλλον προδίδουν την ηλικία σου, ακόμα περισσότερο από το λαιμό και το ντεκολτέ σου. Για να θεραπεύσεις την υπερχρωμάτωση, η νεοϋορκέζα δερματολόγος Μαρίνα Περέντο, MD, συνιστά να διαλέγεις προϊόντα με άλφα υδροξυ-οξύ. Για την πρόληψη εμφάνισης νέων κηλίδων ή της επιδείνωσης των ήδη υπαρχόντων, βάλε κάθε μέρα στα χέρια σου κρέμα με δείκτη προστασίας 30 ή υψηλότερο.

Αν οι τοπικές αλοιφές δεν βελτιώνουν το πρόβλημα, η Περέντο συνιστά τη θεραπεία με IPL (Intense Pulsed Light) που μπορεί να ανοίξει το χρώμα των σκούρων κηλίδων και να προλάβει την εμφάνιση νέων.


Αγκώνες

Οι αγκώνες όπως και οι φτέρνες έχουν την τάση να σπάνε, άρα είναι σημαντικό να τους διατηρείς καλά ενυδατωμένους. Για τέλειο δέρμα σε αυτές τις περιοχές ξεκίνα με την απολέπιση στο ντους με μια λούφα, λέει η Λέσλι Μπώμαν. Μετά, αφού τους ταμπονάρεις για να στεγνώσουν, κάνε μασάζ με μερικές σταγόνες από κάποιο έλαιο, πχ. βιταμίνη Ε, αμυγδαλέλαιο ή λάδι ελιάς και σφράγισε με μια στρώση ενυδατικής λοσιόν σώματος.

Εσωτερικό των αγκώνων

Αν έχεις την τάση να βγάζεις κόκκινα σπυράκια στο εσωτερικό των αγκώνων, αυτό που χαριτωμένα λέμε «δέρμα της κότας» και που στην ιατρική ονομάζεται θυλακική υπερκεράτωση, υπάρχει λύση. Διάλεξε μια λοσιόν σώματος που περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο απολεπίζει χημικά το δέρμα, συνιστά ο δερματολόγος Ζέιν Ομπάτζι, MD. Για να αποφύγεις την επανεμφάνιση του προβλήματος, χρησιμοποίησε τη λοσιόν καθημερινά. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

Γάμπες

Τα καλά νέα είναι ότι απολεπίζεις τα πόδια σου με το ξύρισμα – αν βέβαια τα ξυρίζεις. Οι δερματολόγοι λένε ότι δε χρειάζεται να πλένεις τα κάτω άκρα καθώς το ζεστό νερό και η σαπουνάδα που τρέχει από το υπόλοιπο σώμα είναι αρκετά για να καθαρίσουν τα πόδια. Για απαλό και τέλειο δέρμα μόλις βγεις απ’ το ντους, ταμπόναρε τα πόδια και άπλωσε μια λοσιόν ή κρέμα σώματος αμέσως, ώστε να «κλειδώσεις» την υγρασία. Επικεντρώσου στα γόνατα, αν αποτελούν για εσένα σημείο ιδιαίτερης προσοχής.

Εσωτερικό των γονάτων (κλείδωση)

Δύο είναι, δυστυχώς, τα πράγματα που κάνουν αυτό το σημείο τόσο «ιδιαίτερο»: το ξηρό, προβληματικό δέρμα (όπως η θυλακική υπερκεράτωση στο εσωτερικό των αγκώνων) και η κυτταρίτιδα. Αν η περιοχή είναι πολύ ξηρή, διάλεξε ένα πλούσιο γαλάκτωμα σώματος με βούτυρο καριτέ, ένα απίστευτο φυσικό ενυδατικό. Αν, πάλι, είναι ξηρό και ερεθισμένο, χρησιμοποίησε μια κρέμα με γαλακτικό οξύ για να επιταχύνεις την απολέπιση.

Αν, τώρα, το εμπόδιο για το τέλειο δέρμα είναι η κυτταρίτιδα, ψάξε να βρεις προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη για να σου δώσουν την άμεση αίσθηση της σφριγηλότητας, λέει η Λέσλι Μπώμαν. Ακόμα κι αν οι κρέμες δεν μπορούν να σε απαλλάξουν εντελώς από το πρόβλημα της κυτταρίτιδας, θα κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται πιο λείο.

Πόδια

Εκτός από το ευκαιριακό πεντικιούρ, όλες είμαστε ένοχες για την παραμέληση των ποδιών μας. Ευτυχώς, οι εβδομαδιαίες σπιτικές θεραπείες μπορούν να τα μεταμορφώσουν στη στιγμή. Πάρε μια ειδική λοσιόν απολέπισης για τα πόδια, άφησε τη ν’ απορροφηθεί καλά για τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα με ένα ζεστό πανί ή ελαφρόπετρα. Για ακόμα πιο τέλειο δέρμα κάνε μια θεραπεία έξτρα ενυδάτωσης: άπλωσε μια πλούσια κρέμα στα πόδια σου και φόρεσε βαμβακερές κάλτσες πριν πας για ύπνο, προτείνει η μανικιουρίστα των celebrities Τζιν Σουν Τσόι.

Exit mobile version