Site icon Loveyou

Κάψε (πιο) πολλές θερμίδες με το σεξ! Οι top στάσεις

thermides-sto-sex

Εννοείται πως καις θερμίδες με το σεξ. Αν μάλιστα, αφιερώσεις λίγο χρόνο παραπάνω στην τεχνική και τη φαντασία σου, τότε μπορείς πραγματικά να κάψεις πολλές θερμίδες με το σεξ. Μάλιστα, υπάρχουν ορισμένες στάσεις που γυμνάζουν τους γυναικείους μυς σε τέτοιο βαθμό που ενδέχεται να μην μπορείς να κουνηθείς καν για να πας μέχρι το γυμναστήριο! Δες ποιες είναι.

Για να καις πιο πολλές θερμίδες με το σεξ κάνε: Ιεραποστολικό

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη στάση είναι αρκετά παθητική για τη γυναίκα μπορεί να αποτελέσει πολύ καλή γυμναστική.
«Εξαρτάται από το πόσο ενθουσιώδης είσαι, αλλά το ιεραποστολικό μπορεί να γυμνάσει εξαιρετικά τους σπλαχνικούς μυς», λέει η Stacy Berman, πιστοποιημένη fitness trainer και ιδρύτρια του Stacy’s Boot Camp στη Νέα Υόρκη. «Αν ο παρτενέρ σου σπρώχνει προς εσένα, καλό είναι να έχεις μια ισοδύναμη κι αντίθετη ώθηση προς τα πίσω, γεγονός που απαιτεί αρκετή δύναμη στο κέντρο του σώματος με αποτέλεσμα να κάνεις καύση».
Η Patti Britton, συγγραφέας του The Art of Sex Coaching και πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Εκπαιδευτών, Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών του Σεξ (American Association of Sexuality Educators, Counselors and Therapists), συμφωνεί ότι η στάση αυτή γυμνάζει τους κοιλιακούς. «Μπορείς να δυναμώσεις τους σπλαχνικούς μυς εστιάζοντας στο ανασήκωμα της λεκάνης χρησιμοποιώντας τους κεντρικούς μυς και όχι το χαμηλό σημείο της μέσης. Το λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι ότι συνήθως βασίζουν την ώθηση στη μέση τους». (Ο κίνδυνος για τη μέση πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά αφού στη χειρότερη περίπτωση μπορείς να τραυματιστείς στη μέση, κάτι που δεν θα λέγαμε ότι ευνοεί ακριβώς το πάθος στην κρεβατοκάμαρα).
Η ιεραποστολική στάση γυμνάζει επίσης τα οπίσθια. «Όσο περισσότερο η γυναίκα συσφίγγει τους γλουτούς της, τόσο πιο έντονη γίνεται η κίνηση προς τον παρτενέρ της με αποτέλεσμα να τονώνονται οι γλουτοί», λέει η Britton.
Πόσες θερμίδες θα κάψεις: από 100 ως 120

Για να καις πιο πολλές θερμίδες με το σεξ κάνε: Στα τέσσερα

Όπως και στην ιεραποστολική στάση, το σεξ με διείσδυση από πίσω γυμνάζει τον κορμό της γυναίκας γιατί πρέπει να κάνει ισορροπία στα τέσσερα, λέει η Berman, ενώ παράλληλα δουλεύουν οι τετρακέφαλοι και οι γλουτιαίοι για να φέρνει αντίσταση στην ώθηση.
Αν θέλεις να γυμνάσεις και τα μπράτσα εξίσου, μπορείς να κάνεις μια παραλλαγή της στάσης. Αντί να βάλεις τα χέρια ίσια στο κρεβάτι, «τοποθέτησέ τα σε έναν τοίχο μπροστά σου χρησιμοποιώντας ολόκληρο το σώμα σου για να βοηθήσεις τη διείσδυση και γυμνάζοντας τους ώμους και το πάνω μέρος», συμβουλεύει η Berman.
Πόσες θερμίδες θα κάψεις: Από 180 εως 220



Για να καις πιο πολλές θερμίδες με το σεξ κάνε: Καβαλάρισσα

Στη στάση της κλασικής καβαλάρισσας, το χαμηλότερο σημείο των ποδιών της γυναίκας στηρίζονται στο κρεβάτι ή στο έδαφος, γυμνάζοντας τα οπίσθια και το κέντρο.
«Ακριβώς όπως θα συνέβαινε κάνοντας ιππασία, η γυναίκα κάμπτει τους χαμηλούς κοιλιακούς και πυελικούς μυς», λέει η Yvonne K. Fulbright, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του σεξ και συγγραφέας του Touch Me There! «Ένας άλλος τρόπος αν θες να γυμνάσεις τις ίδιες μυϊκές ομάδες είναι πιέζοντας προς τους κοιλιακούς και τα πλάγια του άντρα με τους τετρακέφαλους ή τους γαστροκνήμιους μυς (πίσω από τη γάμπα)».
Μια παραλλαγή της καβαλάρισσας μπορεί να ενδυναμώσει διαφορετικούς μυς. «Για να γίνει η άσκηση πιο έντονη, η γυναίκα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να κάνει βαθύ κάθισμα προς τον άντρα. Αυτό σφίγγει γλουτούς, πόδια και γοφούς», λέει η Berman. «Αν η γυναίκα σηκωθεί όρθια και σκύψει στα χέρια της, θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει το πάνω μέρος του σώματος για να κάνει ισορροπία».
Πόσες θερμίδες θα κάψεις: από 290 εως 310

Για να καις πιο πολλές θερμίδες με το σεξ κάνε: Λωτός

Όπως και η ιεραποστολική, η καθιστή στάση του λωτού αντιπροσωπεύει μία από τις πιο παθητικές στάσεις. Παρόλα αυτά, πολλοί από τους μυς που ενεργοποιούνται στην καβαλάρισσα χρησιμοποιούνται και εδώ: το κέντρο είναι κρατημένο για να προσφέρει ισορροπία και οι γλουτοί συσφίγγονται κατά τη διάρκεια της διείσδυσης.
Πόσες θερμίδες θα κάψεις: από 120 εως 140

Για να καις πιο πολλές θερμίδες με το σεξ κάνε: Όρθια στάση

Η όρθια στάση κρύβει από τις μεγαλύτερες προκλήσεις γιατί συχνά η γυναίκα πρέπει να επιτρέψει στον παρτενέρ της να τη σηκώσει με κάποιο τρόπο, εξηγεί η Britton.
Όταν το ζευγάρι βρίσκεται αντικριστά, γυμνάζονται οι μυς του κέντρου και το πάνω μέρος των ποδιών: αν η γυναίκα στέκεται στο ένα πόδι, οι μυς εκείνου του ποδιού δουλεύουν για να την κρατήσουν όρθια ενώ οι μυς του κέντρου συσφίγγονται για να διατηρούν την ισορροπία της. Όταν η γυναίκα τυλίγει τα πόδια της γύρω από τον άντρα, έχει ανάγκη από καλή στήριξη στα μπράτσα για να μπορέσει να κρατηθεί επάνω του. Με λίγα λόγια, ανεξάρτητα από την παραλλαγή της στάσης, η γυναίκα πρέπει να διαθέτει καλή αντοχή, λέει η Britton.
Όταν το ζευγάρι κοιτάει προς την ίδια κατεύθυνση ενεργοποιούνται οι ίδιοι μυς που δουλεύουν στα τέσσερα: η γυναίκα γυμνάζει το κέντρο της για ισορροπία και τα χέρια, σε περίπτωση που στηρίζεται σε κάποιο τοίχο ή κεφαλάρι κρεβατιού και τα χρησιμοποιεί για να δώσει ώθηση.
Πόσες θερμίδες θα κάψεις: από 340 εώς 360

σελίδα

Για να καις πιο πολλές θερμίδες με το σεξ κάνε: Ψαλίδια

Σύμφωνα με την Britton, η στάση ψαλίδια είναι η λιγότερο κουραστική απ’ όλες, αφού δεν περιλαμβάνει αιώρηση του σωματικού βάρους και γενικά επιτρέπει μια πιο αργή και ευγενική διείσδυση (γεγονός που δικαιολογεί το ότι συνιστάται συχνά στις εγκύους). «Τα ψαλίδια ενδείκνυνται όταν είσαι κουρασμένη και δεν έχεις όρεξη να παίξεις τον ακροβάτη», λέει. Παρόλα αυτά, δε σημαίνει ότι δεν θα ενεργοποιήσεις κάποιες μυϊκές ομάδες.
Με τα πόδια σου σταυρωτά με αυτά του παρτενέρ σου, το περιθώριο κινήσεων είναι μικρό που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ενεργοποιηθούν οι προσαγωγοί και το κέντρο για να δώσουν ισορροπία. «Όταν σφίγγεις τους προσαγωγούς σου συσπάται και το κέντρο», εξηγεί η Berman.
Πόσες θερμίδες θα κάψεις: από 200 εώς 220

Για να καις πιο πολλές θερμίδες με το σεξ κάνε: Γέφυρα

Στη γέφυρα, η γυναίκα κοιτάζει προς τα πάνω στηρίζοντας όλο το βάρος της στα τέσσερα άκρα πάνω από το κρεβάτι. Όλες οι ειδικοί του σεξ συμφωνούν: αυτή η στάση δεν είναι για όλες, ή όπως το θέτει η Britton, «Θεέ μου! Στην καλύτερη περίπτωση η γυναίκα πρέπει να κάνει γιόγκα πέντε φορές την εβδομάδα ή να προπονείται σαν αθλήτρια ενόργανης».
«Αποτελεί μια αρκετά προχωρημένη στάση στην οποία η γυναίκα πρέπει να στηρίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέσει με τη διείσδυση του παρτενέρ της», εξηγεί η Britton.
Ακόμα κι αν βάλεις μια στοίβα μαξιλάρια κάτω από την πλάτη σου για να στηρίξεις καλύτερα το βάρος σου (κάτι που συνιστά η Britton), θα χρειαστεί και πάλι να δουλέψεις τους γλουτούς και τους προσαγωγούς, λέει η Fulbright. «Αυτή η στάση γυμνάζει πολλαπλούς μυς: δικέφαλους, τρικέφαλους, κοιλιακούς, γλουτιαίους, τετρακέφαλους και γαστροκνήμιους. Καμία γυναίκα δεν μπορεί να κρατήσει αυτή τη στάση για πολλή ώρα εκτός κι αν είναι πραγματικά δυνατή».
Η Berman προσθέτει, «Αν περάσεις από την καβαλάρισσα σε αυτή τη στάση, τα οπίσθιά σου θα αρχίσουν να καίγονται μετά από πέντε λεπτά».
Πόσες θερμίδες θα κάψεις: από 370 εώς 390

 Για να καις πιο πολλές θερμίδες με το σεξ κάνε: Διάταση ποδιού με βαθύ κάθισμα

Εντάξει, μπορεί να μισείς τις διατάσεις στο γυμναστήριο όταν η γυμνάστρια με το κωδικό όνομα Λάστιχο σου φωνάζει να κάνεις «ακόμα πέντε», αλλά ίσως στο κρεβάτι αλλάξεις γνώμη.
Όπως περιγράφει και το όνομα, αυτή η στάση γίνεται με τη γυναίκα καθισμένη πάνω στον άντρα με το ένα πόδι στηριγμένο μπροστά της και το άλλο σε έκταση πίσω της ανάμεσα στα πόδια του παρτενέρ. Αυτή η κίνηση είναι ιδανική για τους τετρακέφαλους, το μπροστινό μέρος του ποδιού, τον ιγνυακό τένοντα, τους σπλαχνικούς και τους γλουτιαίους, λέει η Berman. «Επίσης, ενεργοποιεί τον εσωτερικό ισορροπιστή μυ του ποδιού στο μπροστινό μέρος – εσωτερικά κι εξωτερικά του μηρού – και τεντώνει τους μυς της πυέλου του πίσω ποδιού», λέει. «Είναι τέλειο για όσες κάθονται σε ένα γραφείο όλη μέρα και θέλουν να τεντωθούν με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο».
Πόσες θερμίδες θα κάψεις: από 330 εώς 350

 

Exit mobile version