Site icon Loveyou

Είναι αγάπη ή πόθος; Μάθε να τα ξεχωρίζεις!

agapi-pothos
Νομίζεις ότι είναι αγάπη, αλλά υπάρχουν στιγμές που σου μπαίνουν κι άλλες ιδέες. Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που κρύβει παγίδες κι αυτό γιατί υπάρχουν κι άλλα συναισθήματα που της μοιάζουν, αλλά τελικά μόνο της μοιάζουν. Ένα από τα συχνά διλήμματα είναι αγάπη ή πόθος. Για να αρχίζεις να ξεκαθαρίζεις σιγά- σιγά τα πράγματα στο μυαλό σου, διάβασε παρακάτω που μπαίνουν οι διαχωριστικές γραμμές.

Τελικά, είναι αγάπη ή πόθος; 

Ο πόθος είναι μια αίσθηση που συχνά μπερδεύεται τόσο με τον κεραυνοβόλο έρωτα όσο και με την αγάπη. Πόθος είναι η δυνατή και ξαφνική έλξη που αισθάνεσαι για κάποιον που μετά βίας γνωρίζεις και συχνά νομίζεις ότι είναι αγάπη επειδή η έλξη είναι πολύ ισχυρή.

Τα αισθήματα που προκαλεί ο πόθος μοιάζουν να είναι πραγματικά παρά το γεγονός ότι βασίζονται σε κάτι ανύπαρκτο, αφού για να αγαπήσεις κάποιον πρέπει να τον γνωρίζεις καλά. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι παθιάζονται όταν δεν γνωρίζονται ακόμα με τον άλλο και βασίζουν το συναίσθημά τους στη φαντασίωση που έχουν δημιουργήσει με αποτέλεσμα η πραγματικότητα να χάνεται μέσα στον ενθουσιασμό.

Μέσα από τους παραμορφωτικούς καθρέφτες της σωματικής έλξης, οι άνθρωποι δεν αντέχουν να μείνουν μακριά ο ένας από τον άλλο, τον σκέφτονται διαρκώς και μιλούν γι’ αυτόν όλη την ώρα. Με απλά λόγια, ο πόθος είναι μια χαρούμενη αίσθηση που οφείλεται στην παθιασμένη έλξη. Αν είσαι άπειρη σε θέματα καρδιάς είναι πολύ εύκολο να μπερδέψεις το πάθος με το τι είναι αγάπη.

Εσύ αναρωτιέσαι αν είναι αγάπη ή πόθος κι όμως ο πόθος διαφέρει από την αγάπη όπως η μέρα διαφέρει από τη νύχτα, αφού εμφανίζεται στο αρχικό στάδιο της σχέσης όταν δύο άνθρωποι δεν γνωρίζονται ακόμα και βασίζεται σε μια φαντασίωση. Ωστόσο, ο λόγος που ο πόθος εξατμίζεται γρήγορα είναι ακριβώς επειδή η φαντασία και η πραγματικότητα δεν συμβαδίζουν πάντα.

Παρά το γεγονός ότι η σωματική έλξη αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι οποιασδήποτε ερωτικής σχέσης, η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από αυτό γιατί όταν μια σχέση βασίζεται αποκλειστικά στη σωματική έλξη τότε βασίζεται στον πόθο. Για να αγαπήσεις πραγματικά τον άλλο πρέπει να περάσει καιρός και η αγάπη δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το πάθος.

Αλήθεια, ξέρεις τι ήταν ο Πόθος στην ελληνική μυθολογία; 

 

Exit mobile version