Σαλάτα με κοτόπουλο τίκκα και ρύζι

Σαλάτα με κοτόπουλο τίκκα και ρύζι

Η σαλάτα με κοτόπουλο τίκκα και ρύζι είναι ένας τρόπος να μετατρέψεις το αγαπημένο ινδικό ορεκτικό σε δροσερό, απολαυστικό κυρίως πιάτο.

 

Χρόνος προετοιμασίας: 4-6 ώρες για το μαρινάρισμα του κοτόπουλου

Χρόνος μαγειρέματος: 35’ συν χρόνος για να κρυώσει

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

Για το κοτόπουλο τίκκα

250 γρ. φυσικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά

Χυμός 1 μοσχολέμονου (λάιμ)

1 κ.σ. σκόνη κάρυ τίκκα

4 κ.σ. ντοματοπολτός

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, λεπτοτριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες

Αλάτι

4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου χωρίς το δέρμα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

Για τη σαλάτα

250 γρ. ξηρό ρύζι μπασμάτι

1 μεγάλο αγγούρι, χωρίς σπόρια, σε κύβους

4 ντομάτες, χωρίς σπόρια, χοντροκομμένες

1 κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

1 μικρή χούφτα φρέσκια μέντα και άλλη 1 φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένα, συν μερικά ολόκληρα φύλλα μέντας για γαρνίρισμα

 Για το ντρέσινγκ raita

200 γρ. φυσικό φρέσκο τυρί χωρίς λιπαρά

Χυμός 1 μοσχολέμονου (λάιμ)

½ κ.γ. τριμμένο κύμινο, συν μια πρέζα για γαρνίρισμα

1 κόκκινο τσίλι, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 Οδηγίες

  1. Για το κοτόπουλο τίκκα: Βάλε το γιαούρτι, τον χυμό λάιμ, τη σκόνη τίκκα, τον ντοματοπολτό, το τζίντζερ και το σκόρδο μέσα σε ένα μπολ και καρύκευσε με αλάτι. Ανακάτεψε μέσα το κοτόπουλο, σκέπασε κι άφησε να κρυώσει για 4-6 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
  2. Μαγείρεψε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισε, άφησε να κρυώσει κάτω από τρεχούμενο νερό και μετάφερε σε ένα πλατύ μπολ σαλάτας.
  3. Στο μεταξύ, προθέρμανε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Μοίρασε το κοτόπουλο σε 4 μεταλλικές σούβλες, στραγγίζοντας τη μαρινάδα. Ψήσε για 10-12’ ή μέχρι να έχει ψηθεί μέσα, γυρίζοντας πλευρά κάθε τόσο. Άφησε να κρυώσει.
  4. Πρόσθεσε το κοτόπουλο μέσα στο ρύζι με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας κι ανακάτεψε καλά. Χτύπησε όλα τα υλικά του raita μαζί, ρίξε λίγο ακόμα τριμμένο κύμινο και σέρβιρε με τη σαλάτα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...