Site icon Loveyou

Το σωστό πλύσιμο των χεριών: μάθε το και δίδαξέ το

sosto-plysimo-xerion
Το σωστό πλύσιμο των χεριών είναι ίσως ο πιο βασικός κανόνας υγιεινής τον οποίο πρέπει να μάθεις στο παιδί σου. Στις ηλικίες μάλιστα, που δεν μπορεί να πλύνει μόνο του τα χέρια του είναι δική σου σημαντική υποχρέωση να φροντίζεις να είναι πάντα καθαρά τα χέρια του.

Αν και μάλλον είναι περιττό να αναφέρουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό το πλύσιμο των χεριών, σκέψου ότι τα μικρόβια και οι ιοί παραμονεύουν παντού και τα χέρια μας είναι ο πιο εύκολος τρόπος να τα …κάνουμε δικά μας.

Ένα απλό και γρήγορο ξέπλυμα με νερό ή έστω και με σαπούνι δεν αρκεί για να καθαρίσουν τα χέρια. Το σωστό πλύσιμο απαιτεί χρόνο και τήρηση ειδικής διαδικασίας.

Το σωστό πλύσιμο των χεριών βήμα- βήμα

Συμβουλή δοκιμασμένη από μαμάδες

Μια μικρή κλεψύδρα που θα αγοράσεις από το χαρτοπωλείο της γειτονιάς ή θα “κλέψεις” από κάποιο επιτραπέζιο, είναι πολύτιμο αξεσουάρ για το μπάνιο σου! Μάθε στο μικρό σου να τη χρησιμοποιεί σαν οδηγό για το σωστό πλύσιμο των χεριών του αλλά και για το πόση ώρα θα πρέπει να βουρτσίζει τα δόντια του.

Αν θες ακόμα πιο αναλυτικές λεπτομέρειες για το σωστό πλύσιμο των χεριών, δες τις οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων…

 

 

Exit mobile version