Site icon Loveyou

Πως θα δημιουργήσεις περισσότερο χώρο σε κάθε δωμάτιο

perissotero-xoro
Νιώθεις ότι χρειάζεσαι περισσότερο χώρο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού; Τα ντουλάπια της κουζίνας σου ξεχειλίζουν; Το καθιστικό σού θυμίζει πολεμικό τοπίο; Μην ανησυχείς. Ακολούθησε αυτές τις απλές συμβουλές και το σπίτι σου (ακόμα και η είσοδος) θα μπει σε τάξη σε χρόνο μηδέν.

Δημιούργησε περισσότερο χώρο στην είσοδο

Τακτοποίησε την είσοδο του σπιτιού σου με τη βοήθεια κάδων ή αποθηκευτικών κουτιών, γάντζων και ραφιών.
Το πάνω μισό του τοίχου (1,5μ. από το ταβάνι)

 

Πρόσθεσε ράφια στο βεστιάριο, μια ντουλάπα για τα πανωφόρια στην είσοδο και ειδικούς χώρους αποθήκευσης στους διαδρόμους στους οποίους θα μπορείς να κρύβεις αντικείμενα που χρησιμοποιείς σπάνια, όπως χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά ή προμήθειες προσφορών του σούπερ μάρκετ.  Αν θέλεις τα αποθηκευτικά σου κουτιά ν’ αποτελούν στοιχείο διακόσμησης, προτίμησε τους κάδους από εύχρηστα κι ελκυστικά υλικά όπως μέταλλο, καμβά, ή πολύχρωμο ακρυλικό.

Δημιούργησε περισσότερο χώρο στο καθιστικό

Διατήρησε αυτόν τον άνετο χώρο όμορφο και συμμαζεμένο με «έξυπνα» και πολυχρηστικά έπιπλα.
Σύνθετα και ράφια
Προσάρμοσε το ύψος των ραφιών ψηλότερα ή χαμηλότερα, ώστε να χωράνε περισσότερα βιβλία, κορνίζες και διακοσμητικά.
Ανακύκλωση τώρα
Βρίσκεις παντού χαρτιά, οδηγίες χρήσης κι εγχειρίδια ηλεκτρικών συσκευών; Ανακύκλωσε όλα τα έντυπα εφόσον διατίθενται οι αναβαθμισμένες online εκδοχές τους σε ψηφιακή μορφή.
Πλαϊνά τραπεζάκια


Τα μικρά πλαϊνά τραπεζάκι δεν προορίζονται μόνο για τα πορτατίφ! Διάλεξε ένα που έχει συρτάρι, πορτάκι ή ράφι από κάτω για να βάλεις τα περιοδικά σου, τα τηλεκοντρόλ και πολλά άλλα.

Κεντρικό τραπέζι
Με την πρώτη ευκαιρία αντικατέστησε το τραπεζάκι του καθιστικού με ένα που κάτω από την επιφάνεια του έχει αποθηκευτικό χώρο.

Κάν’ το μόνη σου

Δεν θέλεις ν’ αγοράσεις ένα καινούριο εργονομικό τραπέζι; Ρίξε πάνω από το δικό σου ένα πρακτικό τραπεζομάντηλο και χρησιμοποίησε τον χώρο από κάτω για αποθήκευση.

Ανατολίτικο στυλ

Είτε προτιμάς τις μεγάλες μακρόστενες κασέλες είτε τα μικρά πουφ, εμπλούτισε τον χώρο με μερικά από αυτά τα κομμάτια σαν βάση για περισσότερα μαξιλάρια, σαν έξτρα καθίσματα ή σαν αυτοσχέδιο τραπεζάκι για το σνακ.



Δημιούργησε περισσότερο χώρο  στην κρεβατοκάμαρα
Οι μικρές κρυφές γωνίες αποθήκευσης είναι εύχρηστες και δεν θυσιάζουν το στυλ του χώρου.
Κάτω από το κρεβάτι

Τα πρακτικά κουτιά μεταμορφώνουν το σκονισμένο τοπίο στην ιδανική κρυψώνα για λευκά είδη ή ρούχα εκτός εποχής. Αν, πάλι, δε σε πειράζει το επιπρόσθετο ύψος, μπορείς ν’ ανεβάσεις το κρεβάτι τοποθετώντας το σε ειδικά στηρίγματα ώστε να έχεις ακόμη περισσότερο χώρο από κάτω. Και μ’ ένα πλούσιο κάλυμμα κρεβατιού, δεν θα φαίνεται τίποτα!
Σιφονιέρα με περισσότερα συρτάρια
Μην αρκείσαι στα κλασσικά τέσσερα ράφια! Ένα έπιπλο με πέντε ή έξι ράφια καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο στο πάτωμα, αλλά σου δίνει περισσότερο κάθετο χώρο αποθήκευσης. Επιπλέον, οι κατασκευαστές φτιάχνουν τους πάνω χώρους μικρότερους ώστε το περιεχόμενο να παραμένει τακτοποιημένο αποφεύγοντας το πολύωρο ψάξιμο.
Ντουλάπα

Για να διπλασιάσεις τον χώρο για το κρέμασμα των ρούχων, τοποθέτησε μια δεύτερη ράβδο περίπου 70εκ. πιο χαμηλά από την υπάρχουσα. Μια έξυπνη λύση είναι ν’ αγοράσεις αυτές που στηρίζονται στην στη ήδη εγκατεστημένη ράβδο ώστε ν’ αποφύγεις τρύπες και φασαρία.

Δημιούργησε περισσότερο χώρο στην κουζίνα και αποθήκη

Εντόπισε τους χώρους που μπορείς να εκμεταλλευτείς πάνω και πίσω από τις περιοχές στις οποίες κινείσαι συνήθως.

Ντουλάπια κουζίνας

Τα περισσότερα ντουλάπια έχουν βάθος 60εκ. με αποτέλεσμα τα πράγματα που βρίσκονται πίσω να μην βλέπουν το φως της μέρας για χρόνια. Αν θέλεις να φτάνεις σε όλα με ευκολία, εγκατέστησε συρόμενους μηχανισμούς και μεγάλα συρτάρια που θα σου επιτρέπουν να τραβάς το περιεχόμενο προς τα έξω.

Χώροι στο γκαράζ
Τοποθέτησε αρθρωτά ράφια περίπου 60εκ. από την οροφή του γκαράζ για να κερδίσεις επιπλέον χώρο αποθήκευσης σε όλη την περίμετρο. Τα ράφια μπορούν να σταματούν στο ύψος που δεν θα εμποδίζουν τις πόρτες του αυτοκινήτου να ανοίγουν.

Exit mobile version