Μελιτζάνες καπρέζε με ντομάτα και βασιλικό


Μελιτζάνες καπρέζε με ντομάτα και βασιλικό
Οι μελιτζάνες καπρέζε είναι ιδανικό ορεκτικό για ένα τραπέζι με πιάτα από ιταλική κουζίνα. Ψήνωντας τις μελιτζάνες στο φούρνο, αντί να τις τηγανίσεις γλυτώνεις πολλές θερμίδες και το αποτέλεσμα είναι πιο ελαφρύ.
Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:25 λεπτά
Υλικά (4 μερίδες):
2 μελιτζάνες μέτριες
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
12 φύλλα φρέσκο βασιλικό
8 λεπτές φέτες φρέσκια μοτσαρέλα (περίπου 300 γραμμ. συνολικά)

Οδηγίες:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Κόψε τη μελιτζάνα και τις ντομάτες σε σχετικά χοντρές φέτες πάχους 1 εκατοστού. Βάλε 8 φέτες μελιτζάνας σε μονή στρώση σε ένα ταψί που θα έχεις αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Άφησε τις ντομάτες στην άκρη.
  • Σε μικρό μπολ ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Άλειψε με το πινέλο το μείγμα πάνω στις μελιτζάνες και τις ντομάτες και βάλε το υπόλοιπο στην άκρη.
  • Ψήσε τις φέτες μελιτζάνας για περίπου 10 λεπτά. Γύρισέ τες από την άλλη, άλειψε και αυτή την πλευρά με το μείγμα ελαιολάδου και ψήσ’ τες για 10 λεπτά ακόμη. Βάλ’ τες στην άκρη. Τοποθέτησε τις ντομάτες στο ίδιο ταψί και ψήσ’ τες για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βάλε μια φέτα ψητής μελιτζάνας σε ένα πιάτο. Βάλε από πάνω μία φέτα ντομάτα, ένα φύλλο βασιλικού, μία φέτα μοτσαρέλα, μία φέτα ντομάτα, ακόμη μια φέτα τυρί και τέλος ένα φύλλο βασιλικού. Ολοκλήρωσε με μία φέτα μελιτζάνας και φτιάξε ακόμη τρεις μερίδες.
  • Όταν είναι έτοιμες για σερβίρισμα, βάλ’ τες ξανά στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά για να ξαναζεσταθούν και να λιώσει το τυρί. Γαρνίρισε το καθένα με λίγο μείγμα ελαιολάδου και ένα φύλλο βασιλικού.
Θερμίδες (ανά μερίδα): 189

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...