Site icon Loveyou

Παιδί και ίντερνετ: κανόνες ασφάλειας στο Διαδίκτυο

paidi-internet
Πλέον η σχέση παιδί και ίντερνετ δημιουργείται τόσο νωρίς, που ίσως να σε παραξενέψει. Πολλοί γονείς λένε ότι τα παιδιά σήμερα γεννιούνται computer friendly! Μήπως όμως παρόλα αυτά σε ανησυχεί το θέμα της ασφάλειας στο Διαδίκτυο και σε τρομάζει η ιδέα πως το μικρό σου σερφάρει και είναι πιθανώς εκτεθειμένο σε κάποιους κινδύνους;

Ναι, έχεις κάθε δίκιο να ανησυχείς για το νέο δεδομένο στη ζωή σου που ακούει στο συνδυασμό παιδί και ίντερνετ. Δεν μπορείς να είσαι διαρκώς δίπλα του και δεν μπορείς πάντα να ελέγχεις πόσες ώρες σερφάρει στο Internet και κυρίως σε ποιες σελίδες. Επειδή όμως η αλήθεια είναι πως η πλοήγηση στο Διαδίκτυο –όταν γίνεται σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες ασφαλείας- μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αποκομίσουν πολλές γνώσεις αλλά και ψυχαγωγία, αντί να το φαβάσαι ή να του το απαγορεύεις είναι καλύτερα να ενημερωθείς και να μάθεις στο παιδί σου όλους τους κανόνες για την ασφαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο.

Παιδί και ίντερνετ: οι βασικοί κανόνες ασφάλειας

Είναι το Διαδίκτυο το «δάσος με τον κακό λύκο»;

Το αντίθετο. Το Διαδίκτυο είναι πηγή γνώσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά αρκεί η χρήση του να γίνεται ορθολογικά και με μέτρο. Το όριο στο χρόνο που το παιδί μπορεί να σερφάρει, τα προγράμματα προστασίας ή φίλτρα που θα υπάρχουν στον υπολογισμό και η από κοινού επιλογή των δικτυακών τόπων που το παιδί μπορεί να επισκεφθεί κάνουν το internet ασφαλές και πολύτιμο στη σημερινή κοινωνία της πληροφορίας.

Στον διαδικτυακό τόπο http://www.saferinternet.gr θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες για την ασφαλή περιήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο, για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στήριξη και βοήθεια στην περίπτωση που ένα παιδί έχει αποκτήσει εξάρτηση από το Διαδίκτυο.

 

Exit mobile version