Site icon Loveyou

Λάδι καρύδας: το δοκιμάσαμε με 8 νέους τρόπους!

ladi-karidas
Αναρωτηθήκαμε κι εμείς: είναι πράγματι το λάδι καρύδας ένα πολυχρηστικό θαύμα ή αποτελεί απλώς διαφημιστικό κόλπο; Γι’ αυτό ζητήσαμε από εσάς ladies να το δοκιμάσετε με τρόπους που έχουμε ακούσει ότι έχουν αποτέλεσμα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα, όπως μας τα στείλατε.

Λάδι καρύδας αντί για κρέμα ξυρίσματος; 

Το δοκίμασε  η Λένια Μ, 29 ετών

«Μετά το ντους, έτριψα τις γάμπες με μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας. Το ξύρισμα με λάδι καρύδας είναι απαλό και καθαρό και, ακόμη και μετά από μέρες, τα πόδια μου παραμένουν λεία και λαμπερά. Το λάδι καρύδας όχι μόνο δούλεψε σαν κρέμα ξυρίσματος (βασικά, ήταν καλύτερο), αλλά και σαν προϊόν βαθιάς ενυδάτωσης, ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι ένα προϊόν για το ξύρισμα. Από δω και πέρα εννοείται πως θα χρησιμοποιώ λάδι καρύδας στο ξύρισμα».

Λάδι καρύδας ως ενυδατικό balm για τα χείλη; 

Το δοκίμασε η Σοφία Κ, 32 ετών

«Αντικατέστησε τέλεια το βούτυρο κακάο που χρησιμοποιούσα, αλλά έχει λίγο περίεργη γεύση για τα γούστα μου. Έβαλα μια μικρή ποσότητα στο δάχτυλό μου και την άπλωσα στα χείλη, πράγμα που δεν ήταν και η καλύτερη ιδέα αφού ήταν κολλώδες και έσταζε. Αφού το καθάρισα λίγο και το έτριψα, το λάδι ενυδάτωσε τα χείλη μου και δεν έφυγε όταν ήπια το πράσινο τσάι μου. Μυρίζει πολύ όμορφα και θα το χρησιμοποιούσα ξανά για να ενυδατώσω τα χείλη μου στο σπίτι. Όταν είμαι έξω, όμως, προτιμώ το συνηθισμένο μου βούτυρο κακάο που είναι πιο εύκολο στη μεταφορά και τη χρήση».

Λάδι καρύδας για ντεμακιγιάζ;

το δοκίμασε η Χρύσα Ν., 26 ετών

« Το δοκίμασα σαν λοσιόν για ντεμακιγιάζ και πιστεύω  ότι θεωρητικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, αλλα δεν θα το συνιστούσα. Έβαλα λίγο σε ένα βαμβάκι και το πέρασα πάνω στο μάτι, και πράγματι αφαίρεσε την περισσότερη (όχι όλη) τη μάσκαρα και το κονσίλερ. Βέβαια μπήκε και στο μάτι, οπότε όταν αργότερα διάβαζα στο κρεβάτι άρχισα να ανοιγοκλείνω τα μάτια μου γιατί είχα μια μεμβράνη που θόλωνε την όρασή μου. Θα έλεγα ότι έχε το στο νου σου για έκτακτες περιπτώσεις, αλλά πρόσεξε μην σου μπει στα μάτια».

Λάδι καρύδας σαν κρέμα νυκτός; 

το δοκίμασε  Νατάσα Γ. , 36 ετών

«Παρά το γεγονός ότι μισώ τη μυρωδιά της καρύδας, πρέπει να ομολογήσω ότι η χρήση της ως κρέμας νυκτός ήταν αναπάντεχα αναζωογονητική. Διατηρούσα το λάδι στο ψυγείο και αφού το ζέσταινα λίγο το άπλωνα με ευκολία σε όλο το πρόσωπο. Με μόνο μια μικρή ποσότητα, το δέρμα μου ένιωθε τονωμένο ολόκληρη τη νύχτα. Σε σύγκριση με τη συνηθισμένη μου κρέμα ή ορό νυκτός (ανάλογα με τη μέρα), ήταν κάπως λαδερό για τα γούστα μου το πρωί. Αλλά πέρα από αυτό, θα το ξαναδοκίμαζα οπωσδήποτε!».

Λάδι καρύδας σαν conditioner μαλλιών; 

το δοκίμασε η Λίλα Ν, 31 ετών

«Εξομολόγηση: Έχω εμμονή με το λάδι καρύδας. Πριν από αυτή τη δοκιμή, το χρησιμοποιούσα ήδη μανιωδώς στο μαγείρεμα και στην περιποίηση ομορφιάς. Οπότε ήταν πανεύκολο για μένα να διαλέξω το λάδι καρύδας  σαν βαθύ κοντίσιονερ αφού τα ξηρά, ντεκαπαρισμένα μαλλιά μου με τις κατεστραμμένες μπούκλες απορροφούν το θαυματουργό αυτό λάδι και… ως εκ θαύματος, δεν λαδώνουν ή βαραίνουν. Έχει θεαματικά αποτελέσματα αν το βάλεις σε υγρά μαλλιά (ένα κουταλάκι αν έχεις κοντά ή λεπτά μαλλιά, και μια γενναία δόση αν έχεις μια μεγάλη χαίτη όπως εγώ), έπειτα το αφήσεις να δράσει για όσο χρόνο μπορείς – μία ώρα περίπου είναι το ιδανικό – και λούσεις τα μαλλιά σου προσθέτοντας κοντίσιονερ. Προτιμώ το γλυκό άρωμά του και την ενυδάτωση που προσφέρει στα μαλλιά μου από οποιοδήποτε άλλο φυσικό κοντίσιονερ ».

Λάδι καρύδας σαν προϊόν κατά του φριζαρίσματος;

το δοκίμασε η Καλλιόπη Δ. ,29 ετών

«Έχω λεπτά μαλλιά και ήμουν πολύ επιφυλακτική στο να χρησιμοποιήσω λάδι καρύδας. Έβαλα 3 σταγόνες στην παλάμη μου, έτριψα τα χέρια μου και το άπλωσα σε μερικές ατίθασες τούφες. Παρότι δεν παρατήρησα κάποια ιδιαίτερη μείωση στο φριζάρισμα, το λάδι καρύδας έκανε τα μαλλιά μου απαλά και τις άκρες να φαίνονται λιγότερο καμένες. Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ κάτι πιο αποτελεσματικό κατά του φριζαρίσματος, αλλά θα προτιμήσω το λάδι καρύδας σαν θεραπεία για τις ξηρές άκρες».

Exit mobile version