Site icon Loveyou

Τύπος προσωπικότητας: το κλειδί της τάξης στη ζωή σου

typos-prosopikotitasΟ δικός σου τύπος προσωπικότητας είναι αυτός που θα βγάλει τη ζωή σου από το χάος. Κι αυτό γιατί υπάρχει μία μέθοδος οργάνωσης που σίγουρα σου ταιριάζει καλύτερα και μπορεί να έχει αποτέλεσμα χωρίς να σε καταπιέζει.
Ο αυστηρός κανόνας που θέλει να βάζεις στη θέση του κάτι αμέσως μόλις το χρησιμοποιείς, δεν λειτουργεί με όλους τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, ορισμένοι τύποι εγκεφάλων ανταποκρίνονται καλύτερα μαζεύοντας σ’ ένα συγκεκριμένο μέρος διάφορα πράγματα για να τα επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν μόλις αυτός ο χώρος γεμίσει. Αν θέλεις να μάθεις πώς να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο αποτελεσματική, διάβασε τα παρακάτω tips που αντιστοιχούν σε κάθε ξεχωριστό τύπο προσωπικότητας.

Τύπος προσωπικότητας: Διοικητική

Συστηματική στην προσέγγιση και αξιολογική από τη φύση σου, δίνεις το μέγιστο μέσα στην ομάδα και είσαι πάντα πρόθυμη να βοηθήσεις τους άλλους. Τα φόρτε σου είναι ο επιμερισμός εργασιών, ο προγραμματισμός και η επίβλεψη.
Στρατηγική οργάνωσης:


Τύπος προσωπικότητας: Δημιουργική
Είσαι ένα ελεύθερο πνεύμα που αγαπά την ποικιλία, λατρεύει τη φαντασία και παίρνει ευχαρίστηση από τον αυθορμητισμό. Για να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητές σου στο έπακρο, έχεις ανάγκη από συνεχή ερεθίσματα.
Στρατηγική οργάνωσης:


Τύπος προσωπικότητας: Παρορμητική
Αστεία, παιχνιδιάρα και γεμάτη ενέργεια, χάνεις την υπομονή σου με οτιδήποτε χρονοβόρο, δεσμευτικό ή μόνιμο. Η επαγγελματίας της οργάνωσης και ειδικός στη διαχείριση χρόνου Roxanne Lange (theprofessionalorganizer/rlange.htm) μοιράζεται τις συμβουλές που θ’ απλουστεύσουν τη ζωή σου.
Στρατηγική οργάνωσης:

Δες πως θα οργανώσεις καλύτερα τη ζωή σου αν είσαι ανεξάρτητη, διορατική, τελειομανής, λάτρης της χρονοτριβής, φιλόδοξη, κοινωνική ή απείθαρχη…



Τύπος προσωπικότητας: Ανεξάρτητη
Δυναμική, υπεύθυνη και καινοτόμος, η ικανότητά σου να τα καταφέρνεις εξισορροπείται από την ανοχή και το ενδιαφέρον για τους άλλους. Η ειδικός και ομιλήτρια της οργάνωσης και της διαχείρισης χρόνου Julie Morgenstern (juliemorgenstern.com), εκμυστηρεύεται τα παρακάτω tips.
Στρατηγική οργάνωσης:


Τύπος προσωπικότητας: Διορατική
Σε οδηγεί συχνά η διάθεσή σου και βαριέσαι γρήγορα τις λεπτομέρειες, την ακρίβεια και την επανάληψη. Η ποικιλία αποτελεί για σένα βασικό χαρακτηριστικό καθώς αγαπάς την περιπέτεια και σου αρέσει να δοκιμάζεις νέες εμπειρίες.
Στρατηγική οργάνωσης:


Τύπος προσωπικότητας: Τελειομανής
Όσοι στοχεύουν στην τελειότητα κι επικεντρώνονται στις λεπτομέρειες, βλέπουν απεριόριστες δυνατότητες βελτίωσης σε κάθε κατάσταση αλλά τείνουν να είναι υπερβολικά επικριτικοί με τον εαυτό τους και τους άλλους. Σου αρέσει ο έλεγχος και η τάξη αλλά πρόσεξε μήπως σπαταλάς υπερβολικό χρόνο προς επίτευξη αυτών των στόχων.
Στρατηγική οργάνωσης:

Δες πως θα οργανώσεις καλύτερα τη ζωή σου αν είσαι λάτρης της χρονοτριβής, φιλόδοξη, κοινωνική ή απείθαρχη…


Τύπος προσωπικότητας: Λάτρης της χρονοτριβής
Είσαι η «βασίλισσα της αναβολής» και τρέμεις όταν πρέπει να κάνεις κάτι εδώ και τώρα; Το μυστικό είναι να μάθεις να χρονοτριβείς πιο παραγωγικά.
Στρατηγική οργάνωσης:

Φιλόδοξη
Υπερ-φιλόδοξη, δυναμική κι εργατική, φέρνεις εις πέρας τους στόχους σου μέσα από ευθείς και προφανείς δρόμους. Η επαγγελματίας της οργάνωσης Roxanne Lange μοιράζεται τα παρακάτω tips για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Στρατηγική οργάνωσης:

Κοινωνική
Βοηθητική , φιλική κι έμπιστη (παρότι αφαιρείσαι εύκολα), σε χαρακτηρίζει η ευαισθησία και η μη λεκτική επικοινωνία. Για σένα, τα πάντα κινούνται γύρω από την άνεση και τη λειτουργικότητα. Η διεθνής σύμβουλος οργάνωσης Lanna Cairns, συγγραφέας του Organizing for Your Brain Type (St. Martin’s Press, 2005), σου δίνει τις παρακάτω συμβουλές.
Στρατηγική οργάνωσης:

Απείθαρχη
Δημιουργική, ευέλικτη και συνεχώς δραστήρια, βαριέσαι τη ρουτίνα και τις αυστηρές λεπτομέρειες. Αυτό που σου δίνει το καλύτερο κίνητρο είναι η κοινωνικοποίηση και οι διασκεδαστικές δραστηριότητες, ενώ λειτουργείς πιο αποτελεσματικά υπό ευθύνη.

Η ειδική της οργάνωσης Julie Morgenstern, συγγραφέας του bestseller των New York Times Οrganizing from the Inside Out and Time Management from the Inside Out, εξηγεί πώς μπορείς να νικήσεις την ακαταστασία.

Στρατηγική οργάνωσης:

Exit mobile version