Site icon Loveyou

Δουλειά, ραντεβού, γυμναστήριο… Κάνε το come back!

gynaika-rantevou
Είναι αναπόφευκτο: κάποια στιγμή θα βρεθείς να κάνεις ένα διάλειμμα σε κάποιο από τα τρία: τη δουλειά, τα ραντεβού ή το γυμναστήριο. Πράγμα που σημαίνει ότι κάποια άλλη στιγμή θα θελήσεις να δώσεις τέλος στο διάλειμμα, κι αυτό, όπως λένε οι ειδικοί, μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλες ανασφάλειες, π.χ., να αναρωτηθείς: «Μήπως δεν είμαι πια αρκετά καλή;».  Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές για να επανέλθεις ομαλά.

– Η πρόκληση: Επιστροφή στη δουλειά.

Σκέψου το χρόνο που απουσίαζες σαν ατού. «Οι εμπειρίες της ζωής σού επιτρέπουν να αναπτύξεις νέες δεξιότητες» λέει η Κατρίνα Γκριν, σύμβουλος Εργασίας στο Όουκντεϊλ, στη Νέα Υόρκη. Εάν σκέφτεσαι τι έχεις κάνει –κατάφερες, ας πούμε, να ανακαινίσεις το σπίτι σου ή μόλις γέννησες το πρώτο σου παιδί–, θα νιώσεις πιο ικανή όταν επιστρέψεις στο γραφείο. Για να κατευνάσεις το φόβο για την απόδοσή σου, η ίδια προτείνει να επαναφέρεις στη μνήμη σου ένα καθήκον στο οποίο πήγες περίφημα. Πες στον εαυτό σου: «Εφόσον το έκανα μια φορά, μπορώ να το ξανακάνω».



– Η πρόκληση: Να αρχίσεις να ξαναβγαίνεις ραντεβού. 

«Για να αυξήσεις τις πιθανότητες για μια νέα γνωριμία, σκέψου τα προσόντα που εκτιμάς σε ένα σύντροφο», τονίζει ο Ντέιβιντ Γουάιγκαντ, σύμβουλος Σχέσεων στο Λος Άντζελες. Εν τω μεταξύ, ενίσχυσε το θάρρος σου κάνοντας εξάσκηση στο φλερτ: χαμογέλασε σε έναν όμορφο άγνωστο ή πες μια ιστορία στον μπάρμαν όσο περιμένεις μια φίλη. Μόλις είσαι έτοιμη να βγεις πάλι εκεί έξω, φρόντισε οι πρώτες συναντήσεις να είναι περισσότερο φιλικές παρά επίσημες έξοδοι, και μην ντρέπεσαι να παραδεχτείς πως δεν έχεις βγει ραντεβού πρόσφατα. «Με την ειλικρίνεια μπαίνεις σε μια ειλικρινή σχέση», σημειώνει ο Ντέιβιντ Γουάιγκαντ.



– Η πρόκληση: Ξανά σε πρόγραμμα στο γυμναστήριο.  

«Σχεδίασε στο μυαλό σου ένα πλάνο καλής φυσικής κατάστασης» λέει η Λιν Μπόουντ, προσωπική γυμνάστρια στο Κάνσας του Μιζούρι. Κάνε μια λίστα με τα οφέλη που θα αποκομίσεις, π.χ., καλύτερη υγεία, πιο σφιχτούς κοιλιακούς, και ξαναδιάβαζέ τα όταν το ενδιαφέρον σου θα μειώνεται. Αντικατάστησε τις αρνητικές σκέψεις, όπως «Ποτέ δε θα μου χωρέσει το παλιό τζιν», με θετικές, όπως «Θα είμαι πολύ σέξι με το τζιν μου». Η ίδια συμβουλεύει να αυξάνεις σταδιακά τη δραστηριότητά σου: όταν πας στο γυμναστήριο, ξεκίνα με πιο εύκολα μαθήματα απ’ ό,τι έχεις συνηθίσει, ώστε να μην εξαντληθείς και απογοητευτείς. Τα μικρά βήματα είναι ο πιο σίγουρος δρόμος προς την επιτυχία!

Exit mobile version