Site icon Loveyou

9 συμβουλές για τέλειο στυλ σε κάθε ηλικία!

symvoules-gia-teleio-stil
Δείξε νεότερη με αυτές τις 9 συμβουλές για τέλειο στυλ και ο θαυμασμός δε θα επιτρέψει σε κανέναν να ασχολείται με τα χρόνια σου. Άλλωστε, οι γυναίκες δεν πρέπει να χάνουν τη γοητεία, την κομψότητα ή το στυλ τους μεγαλώνοντας. Μόνο να προσαρμόζονται.

Καλό το μαύρο, αλλά …

Ναι, το μαύρο κάνει θαύματα με τη σιλουέτα και ταιριάζει σχεδόν σε κάθε περίσταση αλλά, καθώς μια γυναίκα μεγαλώνει και το δέρμα της τείνει να γίνει πιο χλωμό, το μαύρο μπορεί να δημιουργήσει μια έντονη αντίθεση που τονίζει τις ρυτίδες και τραβάει το βλέμμα στις σκιές κάτω από το πηγούνι και γύρω από τα μάτια. Μία από τις συμβουλές για τέλειο στυλ της Lauren Rothman, συγγραφέα του Style Bible: What to Wear to Work, είναι να συνοδεύεις το σύνολό σου με ένα φωτεινό αξεσουάρ (πχ. ένα φουλάρι ή ένα εντυπωσιακό κολιέ) που θα περιορίσει την αίσθηση της σβησμένης όψης χάρη σε μια πινελιά χρώματος. Η ίδια, προτείνει επίσης την αγορά γήινων και ουδέτερων αποχρώσεων, όπως το χρώμα του κακάο, της ελιάς, το καμηλό ή το γκρι, οι οποίες δεν είναι έντονες αλλά καταφέρνουν να κάνουν αντίθεση. Ένα άλλο τρικ είναι η επιλογή των κοσμημάτων σε τόνους που κολακεύουν το συνολικό λουκ.

Μην κρύβεσαι μέσα στα ρούχα

Αν προσπαθείς να κρύψεις τους γοφούς σου, τα μπράτσα ή το στομάχι κάτω από ένα χυτό blazer χωρίς σχήμα, αυτό που πετυχαίνεις είναι να δείχνεις ακόμα πιο τεράστια, λέει η  Anita Kealey, επικεφαλής της Αμερικανικής Ένωσης Σχεδιαστών. Ένα καλοραμμένο σακάκι που αγκαλιάζει τη μέση και είναι λίγο πιο κοντό τονίζει τα πιο κολακευτικά σημεία της σιλουέτας σου και δημιουργεί μια μαλακή γραμμή στον κορμό.

Ανακάλυψε το μήκος της φούστας που σου πάει

Επειδή μεγαλώνεις δε σημαίνει ότι το ίδιο πρέπει να κάνει και το μήκος της φούστας. Μια φούστα που φτάνει στους αστραγάλους μπορεί να κρύβει τα όχι τόσο σφιχτά γόνατα, αλλά τείνει να δείχνει το σώμα πιο φαρδύ και ογκώδες. Άλλη μία από τις συμβουλές για τέλειο στυλ της Rothman είναι να βρεις την πιο κολακευτική φούστα για τον σωματότυπό σου κοιτάζοντας στον καθρέφτη και ορίζοντας το μήκος της στο πιο λεπτό σημείο του γονάτου: ακριβώς από πάνω, ακριβώς από κάτω, ή στη μέση.  Αν, πάλι, θέλεις μεγαλύτερη κάλυψη, δοκίμασε μια εφαρμοστή midi φούστα που σταματάει στη μέση της κνήμης.


Διάλεξε το σωστό σκελετό γυαλιών

Στις πιο σημαντικές συμβουλές για τέλειο στυλ ανήκουν αυτές που αφορούν στα γυαλιά που επιλέγεις. Οι σκουρόχρωμοι και συμπαγείς σκελετοί τονίζουν τις ρυτίδες και τις σκιές κάτω από τα μάτια. Η Lawrence Zarian, style expert, συμβουλεύει να προτιμάς τους λεπτεπίλεπτους πλαστικούς σκελετούς που έχουν μια ιδέα λάμψης ή είναι διακοσμημένοι με στρας για να αντανακλούν το φως. Μια άλλη ιδέα; Πειραματίσου με φλούο αποχρώσεις – στο εσωτερικό του σκελετού – για το ίδιο εκθαμβωτικό αποτέλεσμα. Και κάτι άλλο: «Οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να καμουφλάρουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια ή τις ρυτίδες του προσώπου με μεγάλους σκελετούς, μόνο που όσο περνάνε τα χρόνια είναι καλύτερο να προτιμούνται οι λεπτοί κι ελαφροί σκελετοί», λέει η Zarian.

Βρες το σωστό νούμερο στο σουτιέν σου

Στη λίστα με τις συμβουλές για τέλειο στυλ αυτή είναι πολύ ψηλά. Όταν το μέγεθος του σουτιέν είναι λάθος, δείχνεις πιο κοντή, πιο μεγάλη και πιο χοντρή. Καταρχήν, το κούμπωμα θα πρέπει να βρίσκεται στην πιο φαρδιά θέση η οποία θα στενεύει καθώς ανοίγει το σουτιέν με τον καιρό. Έτσι, λοιπόν, όταν το σουτιέν φτάσει στο πιο στενό κούμπωμα, θα ξέρεις ότι πρέπει να πάρεις καινούριο. Κι επειδή το στήθος υπόκειται αλλαγές λόγω της αύξησης ή της απώλειας βάρους και των ορμονικών αλλαγών, η ίδια συμβουλεύει να κάνεις μια δοκιμή μια φορά τον χρόνο και να αγοράζεις ένα καινούριο σουτιέν κάθε έξι με οχτώ μήνες.

Μην επενδύεις στα υπερβολικά stretch τζιν

Το stretch denim είναι ένα δώρο για τις γυναίκες που επιλέγουν την άνεση και το στυλ, αν και η υπερβολική άνεση μπορεί να οδηγήσει σε όχι και τόσο κολακευτική εμφάνιση. «Το καλύτερο είναι να διαλέγεις τζιν με 2% ελαστικές ίνες, όπως Lycra, spandex ή elastane, λέει η Rothman. Το σωστό τζιν ακολουθεί τη σιλουέτα σου, έχει αρκετό stretch ώστε τα πόδια σου να μην δείχνουν λες και παλεύουν να ελευθερωθούν και, αντίθετα με τα denim που έχουν 4% ή περισσότερη ελαστική ύφανση, δεν σακουλιάζουν στο πίσω μέρος».


Φόρα συχνότερα εσώρουχα που σε αδυνατίζουν

Από τις sos συμβουλές για τέλειο στυλ σε κάθε ηλικία. Τα εσώρουχα που διαμορφώνουν το σώμα μπορούν να σε κάνουν να φαίνεσαι  νεότερη, αφού χαρίζουν μια πιο αδύνατη και ομοιόμορφη σιλουέτα. Η Heather Thomson, ιδρύτρια της σειράς Yummie by Heather Thomson, ομολογεί ότι είχε τρομοκρατηθεί από τα κομμάτια που κυκλοφορούσαν όταν έγινε μαμά. «Αποκλείεται ο άντρας μου να με δει να φοράω κάτι τέτοιο», σκέφτηκε και μαζί με άλλους σχεδιαστές εμπνεύστηκε μια πιο θηλυκή και σέξι σειρά λαστέξ. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην είναι υπερβολικά στενά – παρότι πρέπει να σφίγγουν – για να αποφύγεις προβλήματα υγείας. «Δεν σταματάω να τονίζω ότι αν μαζέψεις υπερβολικά το σώμα σου δεν θα φαίνεσαι πιο αδύνατη αλλά πιο δυστυχής», λέει η Thomson. «Γι’ αυτό ο τρόπος για να καταλάβεις ότι έχεις επιλέξει το σωστό νούμερο είναι όταν μπορείς να αναπνεύσεις και δεν στέκεσαι στη γωνία μόνη επειδή δεν μπορείς να κινηθείς σ’ ένα πάρτυ».

Πες ναι στο ζέρσεϊ υπό όρους

«Το ζέρσεϊ δεν κολακεύει ιδιαίτερα τη σιλουέτα», λέει η Marjon Carlos, online personal stylist των καταστημάτων Saks.com και πλέον ειδική στις συμβουλές για τέλειο στυλ, «εν μέρει επειδή όσο άνετο είναι άλλο τόσο είναι εφαρμοστό. Ωστόσο, αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό, προτίμησε μια ντραπέ ή πλισέ εκδοχή που αγκαλιάζει τις καμπύλες σου και κρύβει στρατηγικά τα περιττά κιλά. Εναλλακτικά, φόρεσε ζέρσεϊ διπλής ύφανσης που διαθέτει πυκνότερες ίνες χωρίς να στερείται την άνεση του stretch. Τέλος, μπορείς να διαλέξεις ένα πιο σχεδιαστικό κομμάτι, όπως ένα φόρεμα σε ίσια και στενή γραμμή, που δίνει την ψευδαίσθηση της δομής αλλά κολακεύει τη σιλουέτα των περισσότερων γυναικών».

Μην κρύβεις εντελώς τον λαιμό σου

Εντάξει, είναι η εύκολη λύση: κρύβεις όσο περισσότερο λαιμό μπορείς με ένα ζιβάγκο, παρότι το καλύτερο είναι μια V  ή στρογγυλή λαιμόκοψη που τραβάει το βλέμμα στο ντεκολτέ (με την προϋπόθεση ότι δεν αποκαλύπτει το μπούστο).  Μια άλλη λύση είναι τα πουκάμισα με κολάρο που αποσπούν την προσοχή από την περιοχή του λαιμού και προσφέρουν μεγαλύτερη κάλυψη. Μπορείς επίσης να συνδυάσεις ένα εντυπωσιακό κολιέ που φτάνει πιο χαμηλά. «Απόφυγε τα chokers», λέει η Rothman «και διάλεξε κάποιο κολιέ που είναι τουλάχιστον 55εκ. μακρύ».

Exit mobile version