Site icon Loveyou

Εξαφάνισε τους λεκέδες με τα δικά σου καθαριστικά!

lekedes-katharistika
Δοκίμασε να φτιάξεις μόνη σου τα καθαριστικά για τους λεκέδες που σε ταλαιπωρούν. Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο!

Καθαριστικό για τζάμια και καθρέφτες

Τρόπος χρήσης: Ανακάτεψε τα συστατικά και γέμισε ένα δοχείο με σπρέι. Ψέκασε λίγο διάλυμα σε μια χάρτινη πετσέτα ή ένα μαλακό πανί κι έπειτα στο τζάμι. Για τζάμια χωρίς σημάδια, τρίψε κάθετα στη μία πλευρά και οριζόντια στην άλλη.

Συμβουλή: Μην καθαρίζεις τα τζάμια όταν κάνει ζέστη κι έχει ήλιο γιατί το διάλυμα θα στεγνώσει γρήγορα και θ’ αφήσει γραμμές.

Καθαριστικό για λεκέδες σκουριάς σε νιπτήρες και μπανιέρες από πορσελάνη ή σμάλτο.

Τρόπος χρήσης: Βούτηξε το λεμόνι μέσα στον βόρακα και τρίψε τη βρλωμικη επιφάνεια, έπειτα ξέπλυνε. (Δεν είναι κατάλληλο για μάρμαρο και γρανίτη).

Καθαριστικό για μάρμαρα

Τρόπος χρήσης: Ανάμειξε 1-2 σταγόνες απορρυπαντικού με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Καθάρισε το μάρμαρο με ένα σφουγγαράκι και ξέπλυνε εντελώς ώσπου ν’ απομακρύνεις όλα τα κατάλοιπα σαπουνιού. Για να τελειώσεις, πέρασε την επιφάνεια με ένα μαλακό πανί και μην αφήσεις το μάρμαρο να στεγνώσει με τον αέρα.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείς ποτέ ξύδι, λεμόνι ή οποιοδήποτε άλλο οξύ καθαριστικό σε μάρμαρα και γρανίτες γιατί μπορεί να διαβρώσει τις επιφάνειες.

Καθαριστικό λεκέδων για ρούχα

Τρόπος χρήσης: Χρησιμοποίησέ το μόνο σε επίμονους λεκέδες υφασμάτων που μπαίνουν στο πλυντήριο και είναι συμβατά με τη χλωρίνη. Ανακάτεψε και ρίξε τα συστατικά σ’ ένα ανοξείδωτο, πλαστικό ή επισμαλτωμένο μπολ (όχι αλουμινένιο). Μούλιασε το ύφασμα για 15 με 20 λεπτά κι αν ο λεκές επιμένει, άφησέ το λίγο περισσότερο προτού το πλύνεις κανονικά.


Για να καθαρίσεις τα λίπη από τον απορροφητήρα και το γκριλ

Αποσμητικό και καθαριστικό για όλες τις χρήσεις (πάγκος κουζίνας, λευκές συσκευές, εσωτερικό ψυγείου).

Τρόπος χρήσης: Ρίξε το διάλυμα πάνω σε ένα καθαρό σφουγγάρι και καθάρισε.

Καθαριστικό λευκών λεκέδων από νερό σε ξύλο

Exit mobile version