Τα νεκταρίνια σοτέ σε καραμέλα είναι μία πρωτότυπη και εύκολη συνταγή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Εκτός από νεκταρίνια μπορείς να χρησιμοποιήσεις ροδάκινα.
Υλικά (για 4 άτομα)
2 στικ βανίλιας
6 κουταλιές της σούπας νερό
90 γραμ. ζάχαρη
4 ώριμα νεκταρίνια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (αν θες πιο γεμάτη γεύση, αλλά και περισσότερες θερμίδες, μπορείς να αντικαταστήσεις το ελαιόλαδο με 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο)
Οδηγίες
- Πλύνε πολύ καλά τα νεκταρίνια και μετά σκούπισε τα καλά με χαρτί κουζίνας.
- Κόψε τα στη μέση και πέτα το κουκούτσι.
- Κόψε το στικ βανίλιας στη μέση κατά μήκος.
- Βγάλε τους σπόρους από το στικ της βανίλιας και βάλε τους μέσα στο νερό Στο ίδιο νερό πρόσθεσε και το στικ. Άφησέ τα να μουλιάσουν για 5 λεπτά.
- Βάλε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά και πρόσθεσε το νερό της βανίλιας (χωρίς το στικ) και τη ζάχαρη.
- Άφησέ το μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Προσοχή: μην το αφήσεις να μαυρίσει γιατί θα αποκτήσει τη γεύση καμένου.
- Στη συνέχεια βάλε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και τα νεκταρίνια.
- Άφησέ τα να μαγειρευτούν για 5 λεπτά, τόσο ώστε τα νεκταρίνια να γίνουν πιο τρυφερά, αλλά και το σιρόπι να παραμείνει ρευστό.
- Απόσυρε το τηγάνι από τη φωτιά, σέρβιρε τα νεκταρίνια στα πιάτα και περίχυσέ τα με το σιρόπι.
tip
Απόλαυσε τα νεκταρίνια σοτέ σε καραμέλα με μία μπάλα παγωτό βανίλια ή με ένα κομμάτι αφράτο παντεσπάνι.