Αυτή η μηλόπιτα είναι πολύ εύκολη και δύσκολα δε θα σου πετύχει. Τα κομματάκια αχλαδιού στη ζύμη την κάνουν πολύ πιο ενδιαφέρουσα!
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄ περίπου
Υλικά (για ταψί 30 εκ.)
Για τη γέμιση
- 5-6 μήλα
- 1 κούπα ζάχαρη (ταιριάζει πολύ και η καστανή)
- 200 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κ.σ. κανέλα
Για τη ζύμη
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κούπα γάλα
- 2 μικρά αχλάδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένα φουντούκια ή αμύγδαλα καθαρισμένα
Εκτέλεση
Βουτυρώνεις το ταψί.
Πλένεις και καθαρίζεις τα μήλα, τα κόβεις σε φέτες και τα απλώνεις στο ταψί ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του.
Σε ένα τηγανάκι λιώνεις το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα και περιχύνεις με το μείγμα αυτό τα μήλα.
Με το μίξερ χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτεις τη βανίλια και το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και χτυπάς για λίγο ακόμα.
Κλείνεις το μίξερ και προσθέτεις τα αχλάδια και τα φουντούκια κι ανακατεύεις λίγο με ένα κουτάλι.
Ρίχνεις και αυτό το μείγμα στο ταψί με τα μήλα.
Ψήνεις στους 180° για 35-40 λεπτά.
Αναποδογυρίζεις τη μηλόπιτα σε μια πιατέλα και σερβίρεις ζεστή.