Τα αχλάδια ποσέ σε γλυκό κρασί είναι από τις πλέον εύκολες και πολύ αγαπημένες συνταγές, καθώς γίνεται γρήγορα και οικονομικά.
Χρόνος προετοιμασίας: 5′
Χρόνος μαγειρέματος: 20′
Υλικά (για 6 μερίδες)
6 αχλάδια
400ml γλυκό κρασί
3 μεγάλα πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
6 μπάλες παγωτό της αρεσκείας σου
1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη (ή περισσότερο αν το επιθυμείς πιο γλυκό)
Οδηγίες
- Πλύνε καλά και κόψε τα αχλάδια στην μέση. Απομάκρυνε τα κουκούτσια τους.
- Πέρνα κάθε κομμάτι σε ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκια
- Ρίξε το κρασί σε μία κατσαρόλα, βάλε μέσα τα καλαμάκια και βαλ’ τα να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν τα αχλάδια έχουν μαλακώσει αρκετά και βγαίνουν εύκολα από τα καλαμάκια, απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά,
- Βγάλε τα αχλάδια και άφησέ τα σε ένα πιάτο να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια ξαναβάλε την κατσαρόλα με το κρασί σε χαμηλή φωτιά και πρόσθεσε το ξύσμα από τα τρία μεγάλα πορτοκάλια.
- Άφησε το σιρόπι στη φωτιά μέχρι να γίνει παχύρρευστο.
- Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο απόσυρέ το από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει.
- Σέρβιρε τα αχλάδια με μία μπάλα παγωτό και γαρνίρισε με το σιρόπι. Τέλειο!
Tip
Με τα αχλάδια ποσέ σε γλυκό κρασί ταιριάζουν οι ξηροί καρποί και ιδιαίτερα τα καρύδια. Επίσης, το συγκεκριμένο γλυκό- χωρίς το παγωτό- μπορεί να συνοδεύσει και ένα πλατό τυριών.