Πίτσα με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί! Άλλη γεύση

Πίτσα με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί! Άλλη γεύση

Πίτσα με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί! Άλλη γεύση
Η πίτσα μπορεί να είναι ελαφρύ γεύμα. Αν αυτό θες, δοκίμασε την παραλλαγή της με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί!

Χρόνος προετοιμασίας:1 ½ ώρα

Χρόνος μαγειρέματος:20 λεπτά

Υλικά (για δύο πίτσες):

¼ φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμάρι
200γρ. τυρί ρικότα (ανθότυρο)
125γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
375γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρές φουντίτσες
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
¼ φλ. φρέσκα κλωνάρια μαϊντανού, δεμένα χαλαρά

Για τη ζύμη της πίτσας:

1 ½ φλ. αλεύρι για ψωμί ή για όλες τις χρήσεις
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1κ.γ. ξερή μαγιά
1κ.γ. πολύ ψιλή ζάχαρη
1κ.γ. ψιλό αλάτι
1κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. zεστό νερό (περίπου)

Οδηγίες

  • Ανάμειξε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ, σχηματίζοντας μια λακκούβα στο κέντρο.
  • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το νερό κι ανακάτεψε μέχρι να έχεις μια αφράτη ζύμη.
  • Ακούμπησε τη ζύμη πάνω σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και δούλεψέ τη για περίπου 10’ ή ώσπου να γίνει μαλακή κι ελαστική.
  • Βάλε τη ζύμη μέσα σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ, σκέπασέ τη και άφησέ τη να καθίσει σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Βγάλτη και ξαναδούλεψέ τη πάνω στην αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει μαλακή.
  • Άναψε τον φούρνο στους 246°C και βάλε να ζεσταθούν δύο λαδωμένα ταψιά φούρνου ή πίτσας.
  • Χώρισε στα δύο τη ζύμη κι άπλωσε το κάθε μισό πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο 15×40εκ. που θα απλώσεις σε κάθε ταψί.
  • Ανάμειξε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μισό θυμάρι σε ένα μικρό μπολ κι άλειψε με τα δύο τρίτα του μείγματος τις βάσεις της πίτσας.
  • Πρόσθεσε από πάνω τα τυριά, τα μπρόκολα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές κι άλειψε το υπόλοιπο λάδι του μείγματος. Πασπάλισε από πάνω το υπόλοιπο θυμάρι.
  • Ψήσε τις πίτσες για περίπου 15’ ή μέχρι να ροδίσουν οι βάσεις και να γίνουν τραγανές. Μπορείς να τις σερβίρεις πασπαλισμένες με μαϊντανό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...