Νουντλς με χοιρινό και λαχανικά

Νουντλς με χοιρινό και λαχανικά

Νουντλς με χοιρινό και λαχανικά για να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου στο κινέζικο φαγητό. Είναι μία μάλλον απλή συνταγή.

Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Χρόνος μαγειρέματος: 25′

Υλικά (για 3 μερίδες)

500 γραμμ. νουντλς

300 γραμμ. χοιρινός κιμάς

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 κόκκινη πιπεριά

2 κλωναράκια σέλερι

2 καρότα

4 κ.σ. σόγια σος

1 κ.σ. ρυζόξιδο

2 κ.σ. πικάντικη πάστα φασολιών

2 κ.σ. σησαμέλαιο

Οδηγίες

Καθάρισε και κόψε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, το σέλερι και την πιπεριά.

Ζέστανε στο γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι μία κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο και σοτάρισε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.

Άφησέ τον σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει και στη συνέχεια ρίξε τη σόγια σος, το ρυζόξιδο και την πάστα φασολιών.

Κατέβασέ τον από τη φωτιά και άδειασέ τον σε μπολ.

Σκούπισε το σκεύος και βάλ ‘το στο μάτι της κουζίνας με το υπόλοιπο σησαμέλαιο και το σκόρδο.

Όταν κάψει το λάδι, ρίξε τα λαχανικά και σοτάρισέ τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, ρίξε τον κιμά και ανακάτεψε.

Ετοίμασε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, ανακάτεψε με το μείγμα κιμά και λαχανικών, και σερβίρισε δίπλα σε πράσινα σωταρισμένα λαχανικά.

 

Αναζητάς την πικάντικη πάστα φασολιών;

Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη σάλτσα που γίνεται με τη ζύμωση φασολιών σόγιας ή με κουκιά, σκόρδο και τσίλι πιπεριές.Θα τη βρεις σε βαζάκια, στα καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα. Εάν όχι, πρόσθεσε στο φαγητό σκόρδο και μία τσίλι πιπεριά για παρόμοια γεύση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...