Site icon Loveyou

Τα ιδανικά βότανα για τις καούρες! Σβήστ’ τες!

βότανα για τις καούρες

Τα βότανα για τις καούρες συνήθως τα έχουμε όλες στο σπίτι. Χαμομήλι, γλυκάνισο, τζίντζερ και μελισσόχορτο είναι τα πιο γνωστά.

Όταν μιλάμε για καούρες αναφερόμαστε στον καυστικό πόνος, ο οποίος ξεκινά συνήθως από ψηλά στο στομάχι, ανεβαίνει πίσω από το στήθος και κάποιες φορές φτάνει μέχρι το λαιμό και συνοδεύεται από αναγωγή. Ο πόνος προκαλείται καθώς τα όξινα υγρά του στομαχιού γυρίζουν προς τον οισοφάγο και στο στόμα. Αν αυτή είναι μία κατάσταση που σας ενοχλεί περιστασιακά, τότε αντί για φάρμακα, μπορείτε να δοκιμάσετε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα με ορισμένα ροφήματα βοτάνων, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι έχουν καταπραϋντική δράση στο πεπτικό σύστημα.

Τα πιο γνωστά βότανα για τις καούρες είναι :

Χαμομήλι: Εξαιρετικά γνωστό για τις ηρεμιστικές, αντιφλεγμονώδεις και αντισπασμωδικές ιδιότητες  του.

Μελισσόχορτο: Το μελισσόχορτο είναι ιδανική επιλογή αν έχεις παρατηρήσει ότι οι καούρες σου συνδέονται ή επιδεινώνονται με το άγχος. Το βότανο αυτό δρα κατευναστικά και σας ηρεμεί.

Μαραθόσπορος και γλυκάνισο: Τα ροφήματα αυτών των δύο σπόρων ηρεμούν το στομάχι και διευκολύνουν την πέψη.

Τζίντζερ: Είναι η γνωστή μας πιπερόριζα, η οποία θεωρείται από τα πιο αποτελεσματικά βότανα για τις καούρες, καθώς διευκολύνει την πέψη.

 

Πως χρησιμοποιούνται τα βότανα για τις καούρες

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος είναι τα ροφήματα. Για να φτιάξεις ένα ρόφημα δεν έχεις παρά να προσθέσεις σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό ένα κουταλάκι από το βότανο, να το αφήσεις για 5-6 λεπτά και μετά να το σουρώσεις και να το πιεις. Για πιο συστηματική «θεραπεία» φρόντισε να πίνεις 1-2 ροφήματα την ημέρα. Μπορείς τη μία μέρα να επιλέγεις από ένα φλιτζάνι γλυκάνισου και πιπερόριζας και την επομένη χαμομηλιού και μελισσόχορτου. Αν φας κάτι και σε πειράξει έντονα, φτιάξε ένα ρόφημα με ένα κουταλάκι χαμομήλι, ένα κουταλάκι μελισσόχορτο και ένα κουταλάκι μαραθόσπορου σε δύο κούπες βραστό νερό.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αν οι καούρες επιμένουν και γίνονται πιο έντονες, τότε απευθύνσου σε έναν γαστρεντερολόγο γιατί ίσως χρειάζεσαι ειδικές εξετάσεις και φαρμακευτική αγωγή.

Exit mobile version