Τα λουλούδια στο βάζο μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερες μέρες αν ακολουθήσεις μία (ή και περισσότερες) από τις ακόλουθες συμβουλές.
Με αναψυκτικό
Μην χύσεις στο νεροχύτη τις τελευταίες γουλιές του αναψυκτικού σου! Ρίξε περίπου μισό φλιτζάνι αναψυκτικό στο νερό των λουλουδιών στο βάζο. Η ζάχαρη του αναψυκτικού θα τα κάνει να διατηρηθούν για περισσότερες μέρες φρέσκα. Tip: Αν το βάζο σου είναι διάφανο, χρησιμοποίησε ένα ανοιχτόχρωμα αναψυκτικό!
Με σπρέι για τα μαλλιά
Η λακ και τα άλλα σπρέι φορμαρίσματος δεν κρατάνε μόνο το χτένισμά σου στη θέση του αλλά ένα γρήγορο ψέκασμα βοηθάει τα λουλούδια στο βάζο να μη μαραίνονται. Το κόλπο είναι να κρατήσεις το μπουκέτο ανάποδα (με τα λουλούδια τους προς τα κάτω) και να ψεκάσεις από απόσταση 30-40 εκατοστών το κάτω μέρος από τα φύλλα και τα λουλούδια.
Με μηλόξιδο
Πρόσθεσε δύο κουταλιές της σούπας μηλόξιδο και δύο κουταλιές ζάχαρη στο βάζο με το νερό προτού βάλεις μέσα τα λουλούδια. Κάθε φορά που αλλάζεις το νερό τους, θυμήσου να προσθέτεις φρέσκο μηλόξιδο και ζάχαρη.
Με βότκα
Το μυστικό για να διατηρηθούν για καιρό φρέσκα τα λουλούδια στο βάζο είναι να περιοριστεί η ανάπτυξη των βακτηρίων και να τους προσφέρεις θρεπτικά στοιχεία. Πρόσθεσε μερικές σταγόνες βότκας -ή άλλου λευκού ποτού- στο βάζο με το νερό μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Με ασπιρίνη
Ίσως είναι το πιο γνωστό κόλπο για να διατηρούνται για περισσότερες μέρες φρέσκα τα λουλούδια στο βάζο: πρόσθεσε στο νερό μια θρυμματισμένη ασπιρίνη. Επίσης, μην ξεχνάς να αλλάζεις το νερό κάθε 1-2 μέρες και να προσθέτεις καινούργια ασπιρίνη.
Με χλώριο
Τα φρεσκοκομμένα λουλούδια διαρκούν περισσότερο αν προσθέσεις μερικές σταγόνες χλώριου στο βάζο με το νερό. Το χλώριο θα εμποδίσει την ανάπτυξη των βακτηρίων που μαραίνουν γρήγορα τα λουλούδια σου, ενώ αν προσθέσεις και ένα κουταλάκι ζάχαρη θα τους δώσεις θρεπτικά στοιχεία που θα τα βοηθήσουν κι αυτά να παραμείνουν όμορφα ανθισμένα.
Με ένα κέρμα
Τα αγριολούλουδα θα «κρατηθούν» περισσότερο αν ρίξεις μέσα στο βάζο ένα χάλκινο κέρμα και ένα κουταλάκι ζάχαρη. Ο χαλκός του νομίσματος κάνει πιο όξινο το νερό και εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.