Site icon Loveyou

Η ταραμοσαλάτα από Αργυρώ, Λουκάκο, Νικολάου, Μαμαλάκη

taramosalata
Η συνταγή για ταραμοσαλάτα μπορεί να κρίνει την επιτυχία του τραπεζιού της Καθαρής Δευτέρας. Η Αργυρώ, η Ντίνα Νικολάου, ο Ηλίας Μαμαλάκης φτιάχνουν την ταραμοσαλάτα με ψωμί, ενώ ο Γιάννης Λουκάκος μόνο με ταραμά και κρεμμύδι. Κανένας τους δε χρησιμοποιεί πατάτα ή φρυγανιά, υλικά που επίσης συνηθίζονται στην ταραμοσαλάτα. Αν δεν ξέρεις τι ταραμά να διαλέξεις, έχε στο νου σου ότι ο λευκός έχει πιο φίνο άρωμα και γεύση και δίνει μια ταραμοσαλάτα λευκή σαν κρέμα. Πολύ νόστιμος όμως –και πιο οικονομικός είναι και ο κόκκινος ταραμάς. Αν δεν καταναλώσετε όλη την ταραμοσαλάτα, μπορείς να τη διατηρήσεις στο ψυγείο, ιδανικά σε ένα γυάλινο μπολ.

Η ταραμοσαλάτα της Αργυρώς
Η Αργυρώ για να πετύχει τέλεια η ταραμοσαλάτα συμβουλεύει να προσθέτεις το ελαιόλαδο με ροή κλωστής. Έτσι, θα γίνει απαλή και δε θα κόψει. Δες τη συνταγή…

Η ταραμοσαλάτα του Γιάννη Λουκάκου
Το διαφορετικό στη συνταγή του Γιάννη Λουκάκου είναι ότι δε χρησιμοποιεί καθόλου ψωμί ή φρυγανιά. Δες τη συνταγή…

Η ταραμοσαλάτα της Ντίνας Νικολάου
Τα μυστικά για την τέλεια ταραμοσαλάτα για να γίνει ένας «αφρός» είναι το σχολαστικό χτύπημα στο μπλέντερ (όχι τόσο στο μούλτι) και η σταδιακή προσθήκη λαδιού, με την τεχνική δηλαδή τη μαγιονέζας. Δες τη συνταγή…

Η ταραμοσαλάτα του Ηλία Μαμαλάκη
Η ταραμοσαλάτα γίνεται πεντανόστιμη αν δουλέψεις τον ταραμά μόνο με το λάδι κρεμμύδι και λεμόνι. Χωρίς το ψωμί. Θα πάρει περισσότερο λάδι, αλλά αξίζει τον κόπο. Δες τη συνταγή…

Χρήσιμες πληροφορίες

Exit mobile version