Site icon Loveyou

7 σνακ με λίγους υδατάνθρακες και λίγες θερμίδες!

snak-me-ligous-ydatanthrakes
Τα σνακ με λίγους υδατάνθρακες είναι ιδανικά για εσένα που προσπαθείς να ελέγξεις το βάρος σου ή να χάσεις κιλά ή απλά θες να χορταίνεις για περισσότερη ώρα και να μην υποφέρεις από λιγούρες. Δες τις κλασσικές επιλογές σου, αλλά και κάποιες που θα σε ξαφνιάσουν.

Στραγγιστό γιαούρτι

Επίσης εξαιρετικό και χορταστικό σνακ με λίγους υδατάνθρακες, πολλές πρωτεΐνες και λίγες θερμίδες. Σκέψου το στραγγιστό γιαούρτι σαν μια πιο κρεμώδη εκδοχή του κανονικού γιαουρτιού, με λιγότερους υδατάνθρακες. Μια μερίδα 180γρ. άπαχου, σκέτου στραγγιστού γιαουρτιού περιέχει μόλις 7γρ. υδατάνθρακες, δηλαδή τη μισή ποσότητα από ένα κανονικό γιαούρτι και ένα τέταρτο υδατάνθρακες από ένα επιδόρπιο γιαουρτιού (με προσθήκη γλυκαντικών ουσιών). Το στραγγιστό γιαούρτι περιέχει επίσης τη διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης, κάτι που το κάνει την ιδανική επιλογή για τις φανατικές της μέτρησης θερμίδων και της λεπτής μέσης.

Τσιπς λαχανίδας

Ρίξε δύο μεγάλες χούφτες πλυμένης και κομμένης λαχανίδας σε ένα μπολ με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Άπλωσε τα φύλλα πάνω σε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήσε στους 150°C για 20’. Όσοι το δοκίμασαν λένε ότι θυμίζει πατατάκια… (εντάξει, δεν έχουν την ίδια γεύση, αλλά είναι εθιστικά και πραγματικά νόστιμα). Ένα φλιτζάνι φρεσκοκομμένης λαχανίδας είναι από τα πιο νόστιμα σνακ με λίγους υδατάνθρακες –μόλις 7γραμ. – , ενώ περιέχει μόνο 35 θερμίδες. Μπορείς λοιπόν να ενδώσεις σε αυτά τα λαχταριστά τσιπς χωρίς καθόλου ενοχές!

Τυρί κότατζ (cottage)

Τέλεια επιλογή όταν θες σνακ με λίγους υδατάνθρακες. Ένα φλιτζάνι τυρί κότατζ 2% σε χορταίνει με μόνο 190 θερμίδες και 8γρ. υδατάνθρακες. Μπορείς να το συνδυάσεις με 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia, για να πάρεις 5γρ. επιπλέον χορταστικών φυτικών ινών. Πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα για μια δόση αντιοξειδωτικών που βελτιώνουν την ικανότητα του οργανισμού να επεξεργάζεται τους υδατάνθρακες.
Το σνακ αυτό, εκτός από τις λίγες θερμίδες του είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα υγιεινά βακτήρια που είναι σύμμαχοι της καλής πέψης.


Καρύδια

Σκέφτεσαι ότι οι ξηροί καρποί και οι υδατάνθρακες πάνε μαζί; Όχι πάντα. Τα καρύδια περιέχουν λιγότερες θερμίδες από τα αμύγδαλα, τα φιστίκια (αράπικα και Αιγίνης), και τα κάσιους. Επιπλέον, διαθέτουν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό. Επτά καρύδια ολόκληρα (περίπου 30γρ.) περιέχουν μόλις 4γρ. υδατάνθρακες, εκ των οποίων η μισή ποσότητα προέρχεται από φυτικές ίνες, και 2,5γρ. ωφέλιμων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ενώ αντιπροσωπεύουν το 10% της ημερήσιας πρόσληψης μαγνησίου. Τα καρύδια είναι το τέλειο σνακ χαμηλών λιπαρών που μπορεί να χωριστεί πανεύκολα σε βολικές μερίδες για να το παίρνεις πάντα μαζί σου όταν πεινάς.

Ενταμάμε με κάρυ

Πρόκειται για μια τραγανή και πλούσια σε θρεπτικά εναλλακτική του παραδοσιακού party mix, που σε γλυτώνει από 7γρ. υδατάνθρακες ανά μισό φλιτζάνι. Διατηρείται χωρίς πρόβλημα στο ψυγείο, αλλά μπορεί να καταναλωθεί και on the go. Για να φτιάξεις αυτό το σνακ με λίγους υδατάνθρακες χρειάζεται να ρίξεις σε ένα μπολ τα φασόλια και να τους προσθέσεις κάρυ, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μετά ψήσ’ τα για 15 λεπτά στο φούρνο. Τρώγονται ζεστά, αλλά και κρύα, οπότε είναι τέλειο σνακ και για το γραφείο.

Σέλερι με φυστικοβούτυρο

Αυτό το κλασσικό σνακ δεν είναι μόνο εύκολο, αλλά και ελαφρύ. Δύο στελέχη σέλερι αλειμμένα με 2 κουταλιές της σούπας φυσικό φυστικοβούτυρο, έχουν μόνο 8γρ. υδατάνθρακες, εκ των οποίων τα 3γρ. είναι φυτικές ίνες. Είναι η ιδανική ποσότητα και μπορείς να το πάρεις μαζί σου το πρωί για να το απολαύσεις όποτε θελήσεις.

Ζελέ χωρίς ζάχαρη με στραγγιστό γιαούρτι

Αυτό είναι ένα σνακ με λίγους υδατάνθρακες, αλλά με γλυκιά γεύση. Φτιάξε το ζελέ χωρίς ζάχαρη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και βάλτο για μισή ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια βγάλ’ το, πρόσθεσε ένα στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά και ανακάτεψε καλά. Βάλ’ το πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Αυτό είναι ένα από τα σνακ που προτείνονται στην πρωτεϊνική δίαιτα Ντουκάν.

Exit mobile version