Οι σαλάτες με όσπρια κατακτούν ολοένα και περισσότερο τις καρδιές μας. Αποτελούν τον πιο γευστικό και ταιριαστό τρόπο για να μην αποκλείουμε τα όσπρια από τα καλοκαιρινά μενού μας. Συγκεντρώσαμε 3 πολύ αγαπημένες σαλάτες με όσπρια και σας αποδεικνύουμε ότι μπορούν να αποτελέσουν και γκουρμέ πιάτα!
Σαλάτα με ρεβίθια και κριθαράκι
Σε αυτή τη σαλάτα με ρεβίθια και κριθαράκι τα ντοματάκια προσφέρουν δροσιά και γεύση, ενώ την κάνουν ακόμα πιο λαχταριστή για τα παιδιά.
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 40’ για τα ρεβίθια και 15’ για το κριθαράκι
Υλικά (για 4-6 άτομα)
- 4 φλιτζάνια ζωμός κότας ή λαχανικών
- 1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι ψιλό
- 1 ½ φλιτζάνι ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
- 2 φλιτζάνια ντοματάκια κόκκινα και κίτρινα, κομμένα στη μέση
Για το ντρέσινγκ
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιζανιού φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δες πώς θα φτιάξεις τη συνταγή εδώ…
Αυτή η σαλάτα με φασόλια μπορεί άνετα και να αποτελέσει κύριο πιάτο. Μπορείς να διατηρείς τα φασόλια βρασμένα στο ψυγείο και να φτιάχνεις τη σαλάτα πολύ γρήγορα.
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: (για τα φασόλια και τα ρεβίθια περίπου 1 ώρα)
Υλικά (για 8 άτομα)
- 2 φλιτζάνια άσπρα φασόλια βρασμένα και στραγγισμένα
- 2 φλιτζάνια φασόλια πίντο βρασμένα και στραγγισμένα
- 2 φλιτζάνια κόκκινα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα
- 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
- 1 μέτρια κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για το ντρέσινγκ
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 5-6 φυλλαράκια φρέσκιας μέντας
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
Δες εδώ πώς θα φτιάξεις τη συνταγή εδώ…
Αυτή η σαλάτα με φακές και καραβίδες παντρεύει τέλεια τη γη με τη θάλασσα! Η μεστή γεύση των οσπρίων απογειώνεται με την εκλεπτυσμένη γεύση του θαλασσινού και ολοκληρώνεται με την πιπεράτη ρόκα. Φτιάξτε την σήμερα κιόλας.
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’ για τις φακές και 10’ για τις καραβίδες
Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 φλιτζάνια φακές βρασμένες σε αλατόνερο και στραγγισμένες. (Ιδανικά, βράσε τις φακές για 5 λεπτά και πέτα το νερό τους. Συνέχισε το βράσιμο προσθέτοντας στην κατσαρόλα, καινούριο ζεστό νερό.)
- 8 μεγάλες καραβίδες βραστές ή ψητές
Για το ντρέσινγκ
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
- 6 φλιτζάνια ρόκα
Δες εδώ πώς θα φτιάξεις τη συνταγή εδώ…