Site icon Loveyou

SOS: κανόνες υγιεινής για να μαγειρέψεις κοτόπουλο

kanones-ygieinis-kotopoulo
Οι κανόνες υγιεινής για να μαγειρέψεις κοτόπουλο είναι μία παράμετρος που δεν πρέπει ποτέ να παίρνεις αψήφιστα. Άλλωστε, η σωστή προετοιμασία του φαγητού είναι εξίσου σημαντική για την υγεία σου και η τήρησή των κανόνων υγιεινής είναι βασική προϋπόθεση για να απολαμβάνεις εσύ και οι αγαπημένοι σου όχι μόνο νόστιμο, αλλά και υγιεινό φαγητό!

 Το σωστό μαγείρεμα ξεκινά πολύ πριν την κατσαρόλα: κανόνες υγιεινής για να μαγειρέψεις κοτόπουλο

Tip
 Υγιεινό και πρακτικό

Είναι πιο υγιεινό να χρησιμοποιείς γάντια μιας χρήσης για την προετοιμασία του φαγητού όταν αυτό περιλαμβάνει νωπά κρέατα ή αβγά.

Ποτέ “ροζ” το κοτόπουλο
Ένας από τους βασικούς κανόνες υγιεινής για την κατανάλωση κοτόπουλου και γαλοπούλας είναι πως δεν επιτρέπεται να τα τρως μισοψημένα. Για να είσαι σίγουρη πως έχουν απενεργοποιηθεί τυχόν μικρόβια, το κρέας τους θα πρέπει να είναι λευκό και όχι ροζ ή κόκκινο. Τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι αυτά κοντά στο κόκαλο, κυρίως στο μπούτι.

Μάθε περισσότερα για τους κανόνες υγιεινής για το μαγείρεμα πουλερικών εδώ…

Exit mobile version