Site icon Loveyou

Το γκότζι μπέρι μια νέα σούπερ τροφή! Δες γιατί

gkotzi-mpery-to-mouro-tis-eftyxias
Το γκότζι μπέρι (goji berry), ο μικρός κόκκινος καρπός που μας έρχεται από την Κίνα, ανήκει στην κατηγορία των υπερτροφών και όχι άδικα. Μάθε τη θρεπτική αξία του.

Δυο λόγια για το γκότζι μπέρι

Το όνομά του σημαίνει “το μούρο της ευτυχίας” και το φυτό αυτό είναι γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και την περιοχή του Θιβέτ. Κάποιοι πιστεύουν πως το γκότζι μπέρι είναι το μυστικό της μακροζωίας – αλλά και της υγείας και στις περιοχές της Κίνας όπου καλλιεργείται και καταναλώνεται οι κάτοικοι έχουν υψηλό προσδόκιμο ζωής και αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά από το γενικό πληθυσμό.

Τα γκότζι μπέρι δεν τα βρίσκουμε σχεδόν ποτέ φρέσκα, αλλά στην αποξηραμένη τους μορφή. Είναι κόκκινα και θα τα βρεις κυρίως σε καταστήματα με βιολογικά και είδη υγιεινής διατροφής. Η γεύση τους μοιάζει με αυτή της σταφίδας, μόνο που είναι πιο όξινη.

Γιατί θεωρούνται σούπερ τροφή

Τα γκότζι μπέρι θεωρούνται πως περιέχουν πλήθος βιταμινών και έχουν πολλές και ποικίλες ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό. Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα των ιδιοτήτων που τους αποδίδονται:

 Πώς θα φας το γκότζι μπέρι

 Tip

Στην Κίνα προσθέτουν τα γκότζι μπέρι στις σούπες και φτιάχνουν ένα είδος κρασιού από αυτό. Χρησιμοποιείται επίσης σε κινέζικες τονωτικές σούπες, σε συνδυασμό με κοτόπουλο ή χοιρινό κρέας, με λαχανικά, ή μαζί με άλλα βότανα, όπως άγρια γλυκοπατάτα, και με τη ρίζα γλυκόριζας.

Μάθε περισσότερα για το γκότζι μπέρι εδώ…

Exit mobile version