Γέμιση γαλοπούλας από τον Ηλία Μαμαλάκη
Η γέμιση γαλοπούλας του Ηλία Μαμαλάκη είναι από τις πιο κλασσικές και νόστιμες συνταγές. Θα την λατρέψεις αν σου αρέσουν τα έντονα αρώματα.
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’
Υλικά (για 6-8 άτομα)
700 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 ξυλάκι κανέλα
4-5 κόκκους μπαχάρι
3-4 γαρίφαλα
2 δαφνόφυλλα
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
20 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
1 κουταλιά της σούπας σταφίδες ξανθιές
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Βάλε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε τα κρεμμύδια.
Αφού ξανθίνει το κρεμμύδι, ρίξε στην κατσαρόλα τον κιμά και συνέχισε το σοτάρισμα. «Σπάσε» τον κιμά όσο πιο πολύ μπορείς.
Διάβασε παρακάτω ολόκληρη τη συνταγή για τη γέμιση γαλοπούλας του Ηλία Μαμαλάκη…
Η γέμιση γαλοπούλας του Άκη
Η γέμιση γαλοπούλας του Άκη Πετρετζίκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί κλασσικά για το εσωτερικό του πουλιού, αλλά και για να γεμίσεις μόνο το στήθος της γαλοπούλας. Ότι προτιμάς!
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος μαγειρέματος:
Υλικά (για 4 άτομα)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
15 κάστανα βρασμένα
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 κ.σ. βούτυρο
2 φέτες ψωμί του τοστ
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρισέ τα.
Πρόσθεσε το θυμάρι και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, αλλά όχι τόσο ώστε να πάρουν χρώμα και να σκουρύνουν.
Διάβασε παρακάτω ολόκληρη τη συνταγή για τη γέμιση γαλοπούλα του Άκη…
Η γέμιση γαλοπούλας της Αργυρώς
Η γέμιση γαλοπούλας της Αργυρώς είναι για εσένα που θες να φτιάξεις κάτι πολύ εντυπωσιακό. Εντόσθια, κιμάς, φρούτα και καρποί συνδυάζονται άψογα!
Υλικά (για μία γαλοπούλα 3-4 κιλά)
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
τα εντόσθια της γαλοπούλας ψιλοκομμένα
2 φέτες μπέικον
300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, μία φορά περασμένος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κονιάκ
15 δαμάσκηνα κομμένα στα δύο
15 κάστανα βρασμένα, κομμένα στα δύο
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ
1/2 του φλιτζανιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/2 του φλιτζανιού κουκουνάρι καβουρντισμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
χυμό από 1 πορτοκάλι
2 φλυτζάνια κυβάκια από μπαγιάτικο ψωμί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Άλειψε με λίγο ελαιόλαδο τα καρεδάκια ψωμιού και βαλ’ τα να ψηθούν για 6’-7΄ στους 200ºC, να ροδίσουν.
Διάβασε παρακάτω ολόκληρη τη συνταγή για τη γέμιση γαλοπούλας της Αργυρώς..