Η δίαιτα για να χάσεις 5 κιλά σε 7 μέρες!

diaita-5-kila-Petroulaki
Αν θες μια δίαιτα για να χάσεις 5 κιλά σε 7 μέρες ακολούθησε αυτή που προτείνει η Ελένη Πετρουλάκη με τις σούπες. Η γνωστή γυμνάστρια την έχει επικαλεστεί πολλές φορές ως μία από τις αποτελεσματικότερες δίαιτες για να χάσεις αρκετά κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα. Η ίδια προτείνει να την κάνεις μία εβδομάδα το μήνα και τις υπόλοιπες ημέρες να ακολουθείς υποθερμιδική διατροφή που να συνδυάζει πρωτεΐνες και σαλάτα και φρούτα.
Αυτή η δίαιτα για να χάσεις 5 κιλά σε 7 μέρες είναι πολύ νόστιμη, ενώ δεν αισθάνεσαι ότι πεινάς. Θυμήσου να πίνεις πολύ νερό και πράσινο τσάι. Αν νιώσεις λιγούρα φάε κάποιο ωμό λαχανικό ή φρούτο.

Το ημερήσιο πρόγραμμα

Πρωινό
Δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα χωρίς λακτόζη

Δεκατιανό
1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Μεσημεριανό
Σούπα

Απογευματινό
1 ζελέ φρούτων ή 1 πορτοκάλι ή 1 γκρέιπ φρουτ

Βραδινό
Σούπα

Φτιάξε μία σούπα για κάθε μέρα της εβδομάδας
Η δίαιτα για να χάσεις 5 κιλά σε 7 μέρες βασίζεται σε αυτές τις 7 σούπες. Στις συνταγές προσδιορίζεται η ποσότητα νερού που χρειάζεται, αλλά μπορείς να την αυξήσεις αν θες. Δες πως θα τις φτιάξεις.

1η ημέρα
Καροτόσουπα
Υλικά: 500 γραµµ. καρότα, 1 πράσο ψιλοκοµµένο, 1 κλωνάρι σέλερι, 2 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα, 1/2 λίτρο ζωμός κρέατος, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμασία: Βράσε όλα τα υλικά µαζί σε µμεγάλη κατσαρόλα για 20 λεπτά και πολτοποίησε.

2η ημέρα
Λαχανόσουπα
Υλικά: 1/2 µέτριο άσπρο λάχανο ψιλοκοµµένο, 3 µέτρια καρότα κοµµένα σε κυβάκια, 2 µέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο µέρος) κοµµένα σε ροδέλες, 2-3 κλωνάρια σεφέρι καθαρισμένα από τις ίνες τους και κοµµένα σε λεπτές φέτες, 1½ λίτρο (ή περισσότερο) ζωµός κότας (ή νερό), 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι.
Ετοιμασία: Σόταρε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο και μετέφερε σε κατσαρόλα. Ρίξε το ζωμό, αλατοπιπέρωσε και βράσε για 30 λεπτά περίπου µέχρι να µαλακώσουν τα υλικά και να χυλώσει η σούπα.

3η ημέρα
Ψαρόσουπα
Υλικά: 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 µέτρια κρεµµύδια, 3 κλωνάρια σέλερι, 2 µμεγάλα καρότα, 2 µμεγάλες πατάτες, 3-4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι, 1 λίτρο νερό, 600 γρ. ψάρι φιλέτο της αρεσκείας σου (κατά προτίμηση µμπακαλιάρος), αλάτι, πιπέρι, µμαϊντανός (για το γαρνίρισμα).
Ετοιμασία: Σε µια µμεγάλη κατσαρόλα σοτάρεις τα λαχανικά για 5 λεπτά, προσθέτεις τις πατάτες, το νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζεις µέχρι να µμαλακώσουν λίγο οι πατάτες. Προσθέτεις το ψάρι και αφήνεις για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρεις από τη φωτιά και καταναλώνεις τη σούπα χλιαρή, γαρνίροντας µε τον µμαϊντανό.

4η ημέρα
Βελουτέ µε φακές
Υλικά: 2 φλιτζ. τσαγ. φακές ψιλές, 1 φύλλο δάφνης, 1 κρεµµύδι καθαρισμένο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 ντομάτα µέτρια ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, αλάτι, πιπέρι, 4 κ.σ. καλό ξίδι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ετοιμασία: Σε µια κατσαρόλα ρίξε 1 ½ λίτρο νερό, τις φακές, το κρεµµύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και την ντομάτα ψιλοκοµµένη. Άφησε να βράσουν καλά µέχρι να χυλώσουν. Μόλις κρυώσουν λίγο πέρασέ τες από το µπλέντερ, αφού αφαιρέσεις το φύλλο δάφνης, µέχρι να γίνουν πολτός. Ρίξε το λάδι, αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε το ξίδι και χτύπησε άλλη µία φορά. Σέρβιρε τη σούπα σε θερμοκρασία δωματίου.

5η ημέρα
Βελουτέ µε µανιτάρια
Υλικά: 400 γρ λευκά µμανιτάρια, 2 πράσα (το άσπρο µμέρος), 1 κύβο λαχανικών, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 60 γρ. αλεύρι, 2 κρόκοι, 2/3 φλιτζ. τσαγ. γάλα light, 1 λίτρο νερό, 1 λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμασία: Καθάρισε τα µμανιτάρια και κόψε τα σε φέτες όπως και τα πράσα. Σόταρε σε ένα τηγάνι προσθέτοντας στο τέλος το αλεύρι. Ανακάτεψε και ρίξε το νερό, τον κύβο και το χυμό λεμονιού. Βράσε για 30 λεπτά περίπου. Πέρασε από το µπλέντερ µέχρι να έχεις µια παχύρρευστη κρέμα. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, τους κρόκους χτυπημένους και το γάλα. Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε.

6η ημέρα
Σούπα µε σπανάκι
Υλικά: 1 µμέτριο ξερό κρεµµύδι, 500 γραµµάρια σπανάκι φρέσκο, 2 µέτριες πατάτες, 800 ml νερό ή ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, 4-5 κουταλιές τυρί κρέμα light, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμασία: Κόψε το κρεµµύδι (όχι απαραίτητα ψιλοκοµµένο γιατί θα λιώσει) και σόταρέ το στο λάδι. Σε µία κατσαρόλα βάλε το σπανάκι και άφησέ το για 7-10 λεπτά να µμαλακώσει. Ρίξε τις πατάτες κοµµένες σε µικρά κοµµάτια, το νερό (ή το ζωμό), αλάτι και πιπέρι και άφησε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου. Πέρνα το µμείγμα από το µπλέντερ, ρίξε και το τυρί και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε επιπλέον πιπέρι και σέρβιρε.

7η ημέρα
Κοτόσουπα
Υλικά: 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 καρότα, 4 φύλλα σέλινο, 1,5 λίτρο νερό, 500 γραµµάρια κοτόπουλο, 2 πατάτες κοµµένες, 2 κρεµµύδια ξερά, χυμός 1 λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμασία: Σε µία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρεις τα λαχανικά, ρίχνεις το ζωμό, τις πατάτες και το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να βράσει.

Είμαι η Niki και σας εύχομαι καλά αποτελέσματα!!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...