Site icon Loveyou

13 φρούτα που ταιριάζουν στη δίαιτα!

φρούτα που ταιριάζουν στη δίαιτα

Υπάρχουν κάποια φρούτα που ταιριάζουν στη δίαιτα περισσότερο από άλλα, καθώς όχι μόνο αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού, αλλά και περιέχουν ουσίες που βοηθούν στο αδυνάτισμα. Είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πηκτίνη: δύο φυσικούς «συμμάχους» της καύσης λίπους, που ενισχύουν τη λειτουργία του μεταβολισμού. Επίσης, ορισμένα φρούτα είναι πιο φτωχά σε ζάχαρη. Συγκεντρώσαμε τα 13 καλύτερα φρούτα που βοηθούν στην απώλεια βάρους και στην επίτευξη υψηλότερων επιπέδων ενέργειας.

Μήλο – 130 θερμίδες
Γνώριζες ότι τα μήλα είναι από τα καλύτερα φρούτα που μπορείς να φας αν θέλεις να χάσεις βάρος; Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σε βιταμίνες και μέταλλα. Πρόκειται για συστατικά που μπορούν να ενισχύσουν την απώλεια βάρους με πολλούς τρόπους. Δεν είναι τυχαίο που λέμε: Ένα μήλο την ημέρα…

Αχλάδι – 75 θερμίδες
Ανάμεσα στα φρούτα που ταιριάζουν στη δίαιτα τα αχλάδια έχουν περίοπτη θέση αφού περιέχουν μια γενναιόδωρη δόση φυτικών ινών. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκονται… εκτός συναγωνισμού, δεδομένου ότι είναι λίγα τα φρούτα που παρέχουν την ίδια ποσότητα φυτικών ινών. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρουν αίσθημα κορεσμού, κατεβάζουν τη χοληστερίνη και προστατεύουν την καρδιά χάρη στο κάλιο που περιέχουν.

 

Μπανάνα – 120 θερμίδες
Πρόκειται για ένα «πρακτικό» φρούτο που μεταφέρεται παντού, είναι υγιεινό και έχει τέλεια γεύση! Οι μπανάνες περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και κάλιο – και τα δύο βοηθούν στην απώλεια βάρους – ενώ είναι το μοναδικό φρούτο που αποτελεί πηγή βιταμίνης Β6. Σκέψου ότι μια μερίδα προφέρει το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Β6, η οποία θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Απόλαυσε τη μπανάνα με το πρωινό σου ή σαν σνακ και διατήρησε την περιφέρειά σου σε άψογη φόρμα!

Μύρτιλλο – 55 θερμίδες τα 100 γραμμάρια
Τα μύρτιλλα δεν είναι μόνο φρούτα που ταιριάζουν στη δίαιτα, αλλά και φρούτα που σε κάνουν πιο όμορφη χάρη στα πολύ υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών συστατικών που περιέχουν. Επιπλέον, καταπολεμούν τους παράγοντες που προκαλούν μεταβολικό σύνδρομο αντιμετωπίζοντας την ινσουλινοαντοχή, την υπέρταση, την παχυσαρκία και τη χοληστερόλη. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας (TWU), τα μύρτιλλα καταπολεμούν τα λιποκύτταρα. Ποιός θα φανταζόταν ότι ένα τόσο μικρό φρούτο μπορεί να έχει τόσες πολλές ευεργετικές δράσεις!

 

Φράουλα – 100 θερμίδες το ένα μπολ
Οι φράουλες βοηθούν σημαντικά στην απώλεια βάρους, γιατί διεγείρουν την παραγωγή των ορμονών αδιπονεκτίνη και λεπτίνη, οι οποίες σχετίζονται με την καύση λίπους και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση φράουλας – στα πλαίσια μιας υγιούς και ισορροπημένης διατροφής – επιταχύνει τον μεταβολισμό. Απλώς, μην παραμελήσεις τη σωματική δραστηριότητα. Επιπλέον, οι φράουλες διαθέτουν αντιφλεγμονώδη ένζυμα τα οποία επουλώνουν τα εσωτερικά τραύματα και ακόμα και τη βλάβη των ιστών. Πρόσθεσε μερικές στη δίαιτά σου για καλύτερη υγεία και γρηγορότερη καύση λίπους.

 

Ακτινίδιο – 45 θερμίδες
Το ήξερες ότι αυτό το σούπερ-φρούτο ενισχύει την απώλεια βάρους χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες; Και αν αναρωτιόσουν τί είναι εκείνα τα μαύρα σποράκια στο κέντρο, ορίστε η απάντηση: πρόκειται για έναν συνδυασμό αδιάλυτων ινών που βοηθούν στην πέψη. Επιπλέον, το ακτινίδιο περιέχει και διαλυτές ίνες που χαρίζουν αίσθηση κορεσμού και κάνουν καλό στον μεταβολισμό. Τί άλλο να πεις κανείς για αυτό το θαυματουργό φρούτο!

Γκρέιπφρουτ – 60 θερμίδες
Είναι ίσως το πρώτο από τα φρούτα που ταιριάζουν στη δίαιτα που σου έρχεται στο νου. Θυμάσαι τη δίαιτα του γκρέιπφρουτ; Εντάξει, μπορεί να μην είναι ό, τι καλύτερο να τρως το ίδιο φρούτο όλη μέρα, αλλά τα καλά νέα είναι ότι καταπολεμάει το λίπος. Σύμφωνα με έρευνα, η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ πριν από το γεύμα αυξάνει την απώλεια βάρους. Πρόκειται για ένα φρούτο με ελάχιστες θερμίδες (μόνο 74) και πολλές φυτικές ίνες. Για να αφυπνίσεις τον μεταβολισμό σου, ένταξέ το στο πρωινό σου και θα είσαι σε άψογη φόρμα για την παραλία!

 

Ροδάκινο – 70 θερμίδες
Το ροδάκινο είναι ιδανικό αν ακολουθείς μια δίαιτα λίγων θερμίδων. Περιέχει πολλές φυτικές ίνες, κάλιο και είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Πολλές μελέτες έδειξαν ότι τα ροδάκινα αποτελούν μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, κάτι που δικαιολογεί τα οφέλη της κατανάλωσής τους για την υγεία μας. Γι’ αυτό, σε κομπόστα ή φρέσκα, προτίμησέ τα για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου και να αποκτήσεις το σώμα που πάντα ονειρευόσουν.

 

Πορτοκάλι – 70 θερμίδες
Η ικανότητα του πορτοκαλιού να ενεργοποιεί τον μεταβολισμό προέρχεται από την υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, θειαμίνη και φολικό οξύ. Παρόλα αυτά, μην κάνεις το λάθος να αντικαταστήσεις τα φρέσκα πορτοκάλια με έτοιμο χυμό πορτοκάλι, αφού το συσκευασμένο προϊόν δεν έχει την ίδια διατροφική αξία, περιέχει περισσότερες θερμίδες και σου παρέχει λιγότερες φυτικές ίνες. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, ένα φλιτζάνι φρέσκο πορτοκάλι περιέχει μόνο 85 θερμίδες και 5 γρ. φυτικών ινών. Ιδανικό για την υγεία του οργανισμού σου.

Ρόδι – 100 θερμίδες ένα φλιτζάνι καθαρισμένο
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καρολίνα, τα αντιοξειδωτικά πολυφαινόλες που περιέχονται στο ρόδι, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, μειώνουν το αίσθημα πείνας και αποτρέπουν τη συσσώρευση λιπιδίων στο αρτηριακό τοίχωμα. Δηλαδή, πρόκειται για έναν εξαιρετικό σύμμαχο στην απώλεια βάρους! Επιπρόσθετα, το ρόδι μειώνει την κακή χοληστερίνη (LDL), απομακρύνει τις βλαβερές τοξίνες και αυξάνει τη ροή του αίματος στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι όλος ο κόπος που καταβάλλεις για να το απολαύσεις, τελικά ανταμείβεται!

 

Exit mobile version