Στη δίαιτα Ducan ο αυτοσχεδιάσμος είναι πολύ σημαντικός για να έχεις ένα γευστικό αποτέλεσμα. Δοκίμασε αυτές τις τρεις σος για να κάνεις απολαυστικά τα λαχανικά και τις σαλάτες κατά τη διάρκεια της φάσης πλεύσης.
Άσπρη σάλτσα
Τα υλικά σου
125 mlαποβουτηρωμένο γάλα
2 κρόκοι αυγών
125 γραμ. γιαούρτι με 0% λιπαρά
αλάτι και πιπέρι
Πως θα την φτιάξεις
Σε μικρή κατσαρόλα βάλε το γάλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Παράλληλα, εσύ χτύπα τους κρόκους αυγών. Όταν το γάλα γίνει χλιαρό, σβήσε την κουζίνα, αλλά άφησε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι. Πρόσθεσε τους κρόκους ανακατεύοντας ζωηρά. Στη συνέχεια ρίξε και το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Η σάλτσα είναι έτοιμη. Αν θες να τη διατηρήσεις βαλ’τη στο ψυγείο και για να τη χρησιμοποιήσεις ζέστανέ τη σε μπεν μαρί.
Βινεγκρέτ με ελαιόλαδο
Τα υλικά σου
1 κ.σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν ή με κόκκους
5 κ.σ. μπαλσάμικο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
7-8 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
αλάτι και πιπέρι
Πως θα την φτιάξεις
Χτύπα όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σερβίρισε. Μπορείς να διατηρείς τη σος στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Δοκίμασέ τη και στα κρεατικά, μάλλον θα σου αρέσει
Μαγιονέζα (κλασσική)
Τα υλικά σου
1 κρόκος αυγού
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Πως θα την φτιάξεις
Βάλε σε ένα μπολ τον κρόκο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και χτύπα τα με σύρμα για 2 λεπτά. Πρόσθεσε το ελαιόλαδα και χτύπα ακόμα το μείγμα μέχρι να δέσει. Μετά προσθέσε τη μουστάρδα και ανακάτεψε καλά. Διατήρησε τη μαγιονέζα στο ψυγείο.
Extra tip
Η μαγιονέζα σου θα αποκτήσει περισσότερη γεύση και φρεσκάδα αν στο τέλος προσθέσεις ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνιθο.