Site icon Loveyou

Τοπ ασκήσεις για αδυνάτισμα express με kettlebell!

kettlebell-adynatisma

Αποχαιρέτισε τα περιττά κιλά κάνοντας τις αγαπημένες ασκήσεις της Megan Hilty. Η πρωταγωνίστρια του Smash απέκτησε σέξι καμπύλες χάρη σ’ αυτό το γρήγορο και αποτελεσματικό πρόγραμμα με kettlebell. Θα χρειαστείς ένα kettlebel) 4,5 – 7 κιλών.

Κάνε δύο σετ 1λεπτων ασκήσεων τρεις φορές την εβδομάδα μέρα παρά μέρα.

1.     Συρτή κάμψη ποδιού

Κράτησε το kettlebell με το δεξί χέρι στο στήθος, τον αγκώνα λυγισμένο και το βάρος να πέφτει στο πίσω μέρος του καρπού. Κάθισε στον αριστερό γοφό, με το αριστερό γόνατο λυγισμένο στο έδαφος μπροστά σου και το αριστερό χέρι στο πάτωμα. Σήκωσε το δεξί πόδι στο πλάι (όπως στην εικόνα) σαν θέση εκκίνησης. Φέρε το δεξί πόδι μπροστά από το αριστερό γόνατο λυγίζοντας το δεξί γόνατο ώστε ν’ ακουμπήσεις τη φτέρνα στο πάτωμα. Έπειτα, σύρε το δεξί πόδι πίσω σου. Συνέχισε για 30 δευτερόλεπτα, άλλαξε πλευρά κι επανάλαβε.

2.     Touch down

Στάσου στο αριστερό πόδι και κράτησε το kettlebell στο δεξί χέρι. Άπλωσε το αριστερό χέρι στο πλάι για ισορροπία. Λύγισε το αριστερό γόνατο και χαμήλωσε το kettlebell στο πάτωμα μπροστά σου (όπως στην εικόνα). Επέστρεψε στην αρχική θέση, λύγισε το αριστερό γόνατο και χαμήλωσε το kettlebell στο πάτωμα έξω από το αριστερό πόδι. Επέστρεψε στην αρχική θέση, συνέχισε για 30 δευτερόλεπτα κι άλλαξε πλευρά.

3.     Κάθισμα με ανάταση

Στάσου με τα πόδια ελαφρώς πιο ανοιχτά από τους γοφούς ,το kettlebell στο έδαφος ανάμεσα στα πόδια και τα χέρια στο πλάι. Κάνε κάθισμα για να πιάσεις το kettlebell  με τα δύο χέρια, στάσου όρθια και τέντωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι αναποδογυρίζοντας το kettlebell  (βλ. εικόνα). Επέστρεψε στην αρχική θέση και συνέχισε για 1 λεπτό.

4.     Ανύψωση με κλωτσιά

Στάσου στο αριστερό πόδι κρατώντας το kettlebell με τα δύο χέρια από τα πλάγια της λαβής στο ύψος του στήθους. Λύγισε το δεξί γόνατο ώστε ο μηρός να είναι παράλληλος με το έδαφος. Κλώτσησε το δεξί πόδι μπροστά και σήκωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι (όπως στην εικόνα). Επέστρεψε στην αρχική θέση, συνέχισε για 30 δευτερόλεπτα κι άλλαξε πλευρά.

5.     Θέση τραπεζάκι με κάμψη κορμού

Ξεκίνησε σε θέση τραπεζάκι με χέρια και πόδια στο έδαφος, κεφάλι πάνω, γλουτούς ψηλά και το kettlebell  κάτω από το ύψος της μέσης. Στρίψε τον κορμό απλώνοντας το αριστερό χέρι κάτω από το σώμα για να φτάσεις το kettlebell (βλ. εικόνα). Επέστρεψε στην αρχική θέση, άλλαξε πλευρά κι επανάλαβε. Συνέχισε για 1 λεπτό.

6.     Αιώρηση kettlebell  με παράλληλο κάθισμα

Στάσου με τα πόδια ελαφρώς πιο ανοιχτά από τους γοφούς κρατώντας το kettlebell από τα πλάγια της λαβής στο ύψος του στήθους. Κάνε κάθισμα αριστερά σηκώνοντας και στρίβοντας το kettlebell γύρω από το κεφάλι αντίθετα με τη φορά του ρολογιού (βλ. εικόνα). Κάνε κάθισμα μπροστά με το δεξί πόδι και σπρώξε το kettlebell μπροστά στο ύψος του στήθους. Επέστρεψε στην αρχική θέση, συνέχισε για 30 δευτερόλεπτα κι άλλαξε πλευρά προτού επαναλάβεις.

7.     Ανύψωση γλουτών σε στάση γάτα

Ξεκίνησε στα τέσσερα κρατώντας το kettlebell από τα πλάγια της λαβής κι ακουμπώντας τους βραχίονες κάτω. Χωρίς να κουνήσεις τα χέρια, ίσιωσε τα πόδια και σήκωσε τους γλουτούς προς το ταβάνι (βλ. εικόνα). Σήκωσε τους βραχίονες από το πάτωμα και χαμήλωσε τους γλουτούς σε σανίδα. Με τα χέρια ίσια, σήκωσε τους γλουτούς προς το ταβάνι. Επέστρεψε σε στάση σανίδα και συνέχισε για 1 λεπτό.

8.     Γέφυρα με διάταση ποδιού

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια ίσια. Κράτησε το kettlebell στο δεξί χέρι με το βάρος να στηρίζεται στο πίσω μέρος του καρπού, το χέρι ίσιο ψηλά και το αριστερό χέρι στο πλάι στο έδαφος. Σήκωσε τους γοφούς τεντώνοντας το αριστερό πόδι μπροστά. Προσπάθησε να φτάσεις τον αριστερό αστράγαλο με το δεξί χέρι, όπως στην εικόνα. Συνέχισε για 30 δευτερόλεπτα κι άλλαξε πλευρά προτού επαναλάβεις.

9.     Θέση ισορροπίας

Στάσου στο αριστερό πόδι με το kettlebell στο δεξί χέρι, τον αγκώνα λυγισμένο και το βάρος του kettlebell στο πίσω μέρος του καρπού στο ύψος του στήθους. Λύγισε το δεξί γόνατο και φέρε το αριστερό χέρι έτσι ώστε ν’ ακουμπήσει το κάτω μέρος του δεξιού ποδιού (βλ. εικόνα). Επέστρεψε στην αρχική θέση, συνέχισε για 30 δευτερόλεπτα κι άλλαξε πλευρά προτού επαναλάβεις.

Exit mobile version