Η βάση της σαλάτας του Καίσαρα είναι συνήθως μαρούλι, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο πράσινο φυλλώδες λαχανικό θες.
Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος :
Υλικά (4 μερίδες)
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- ½ κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
- ¼ κ.γ.σάλτσα Worcestershire
- 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ φλ. φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
- 8 φλ. χονδροκομμένο μαρούλι
- ½ φλ. κρουτόν
Οδηγίες
- Για να φτιάξεις το ντρέσινγκ, ανακάτεψε σε ένα μπολ το ασπράδι αυγού, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη σάλτσα Worcestershire και το χυμό λεμονιού.
- Σιγά σιγά πρόσθεσε και το ελαιόλαδο.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα.
- Βάλε το μαρούλι σε μπολ ή πιατέλα της επιλογής σου και περίχυσέ το με το ντρέσινγκ.
- Ολοκλήρωσε τη σαλάτα προσθέτοντας τα κρουτόν.